arrow_drop_up arrow_drop_down

Nuru massage

Wat is massage?

Massage, in verschillende vormen, wordt al duizenden jaren bedreven voor geneeskundige doeleinden. Je kunt het definieren als het wrijven, druk zetten, kneden of bewegen van de zachte weefsels van het lichaam. Vooral de huid, spieren en gewrichten worden behandeld bij een massage. Massage heeft een helende werking en kan veel pijn- en stressklachten voorkomen of verminderen. Sporters doen ook vaak aan massage, na een blessure bijvoorbeeld. In het westen werd massage voor het eerst medisch toegepast door de arts Van Foreest in 1553. Later, aan het einde van de negentiende eeuw, werd massage veel toegepast in combinatie met hydrotherapie en ontstonden er kuuroorden in belangrijke badplaatsen. Massage van het schaambeen en de vagina werd toen gezien als een behandeling voor de “baarmoederziekte” van hysterische vrouwen. Dat was de eerste vorm van erotische massage in het westen.

Wat is erotische massage?

Erotische massage is ook al zo oud als de wereld en ontstond als eerste in het oude China en India. Bekende vormen daarvan zijn de Tantra massage en de technieken uit de Kama Sutra, het beroemde Indiase boek over de liefdeskunst. Erotische massage kan deel zijn van een seksueel voorspel, maar wordt ook gebruikt om een orgasme teweeg te brengen met de hand. Zo’n hoogtepunt wordt een “happy ending” genoemd. Verder kan erotische massage een manier zijn om vroegtijdige ejaculatie van de man te voorkomen. Een erotische massage kan puur handmatig zijn, maar soms gebruikt de masseuse haar hele lichaam bij het masseren. Dit wordt ook wel body-to-body massage genoemd.

Nuru massage

Wat is Nuru massage?

Nuru-massage is een variant van een grote groep vormen van erotische massage uit het oude Azië. Andere vormen zijn Tantra- en Thaise massage. Nuru-massage is een eeuwenoude variant uit de stad Kawasaki in Japan, en heeft een aantal unieke kenmerken. Ten eerste gebruikt de masseuse, of soms meerdere, haar hele lichaam voor de massage, net als bij de body-to-body variant van de ook al heel oude Thaise massage-technieken. Dit wordt ook wel benoemd als een “body-slick.” Dit omdat je bij een Nuru-massage geen olie gebruikt, maar een speciale lotion op waterbasis, die zowel de masseuse als de klant over hun hele lichaam heen smeren. Het Japanse woord “nuru” betekent glad of glibberig. De masseuse wrijft haar lichaam op een speciale manier over de erogene zones van de klant. De lotion heeft geen geur of smaak, maar dient als een glijmiddel, om de bewegingen soepeler te maken. Het voordeel van deze lotion is dat het veilig is om te combineren met een condoom, terwijl massage-olie daar niet geschikt voor is. Olie tast namelijk de kwaliteit van het condoom aan.

Hoe vind ik een Nuru massage?

Als je een partner hebt, kun je gewoon thuis met zijn tweeën aan Nuru-massage doen. De lotion is te koop op internet en er zijn ook boeken over en cursussen voor. Als je geen partner hebt, kun je een particuliere masseur of een massagesalon bezoeken. Dit gaat ook het snelste via internet. Tal van particuliere masseurs/masseuses adverteren met hun diensten op het net. Ook zij er vele massagesalons waar erotische massages worden gegeven. Wees wel kritisch over de professionaliteit van de masseur/masseuse, niet iedereen kan dit zomaar en er zijn sterke verschillen in kwaliteit. Massagesalons hebben vaak wel goed getrainde masseuses. Kijk niettemin daarmee ook uit; sommige zogenaamde massagesalons zijn gewoon bordelen waar je wordt afgewerkt en na een half uur weer op straat staat. Dat is nou net niet de bedoeling van een Nuru-massage, het gaat erom een gevoel van diepe ontspanning en geborgenheid te creëren met als laatste een hoogtepunt, dat lukt niet met een half uurtje bij een nep-masseuse.

Nuru massage

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen

Fijn dat je er bent!