arrow_drop_up arrow_drop_down

Swingers

Wat zijn swingers?

Swingen is een heel ruim begrip geworden, wat staat voor vrije en vrijblijvende seks buiten of binnen een eventuele relatie. Vroeger sloeg de term alleen op partnerruil, maar tegenwoordig vallen ook trio’s, one night stands en signles op zoek naar onpersoonlijke seks hieronder. De term is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog in de VS, waar piloten op een militaire basis elkaars vrouwen “deelden” met andere mannen. De bedoeling was dat de vrouwen goed verzorgd achterbleven als hun man de oorlog in moest om misschien nooit meer terug te keren. Dat betrof niet alleen financieel of qua huisvesting, maar ook seksuele betrekkingen met andere mannen. In de jaren zestig en zeventig verruimde het begrip zich tot alle vrijblijvende seks en waaide toen ook over naar Nederland.

Er werd een onderscheid gemaakt tussen een “soft swap” en een “full swap.” Bij het eerste werd er niet geneukt, maar alleen gezoend, gestreeld, gepijpt, gebeft of gevingerd. Dit werd en wordt door echte swingers een beetje gezien als een slap aftreksel van het echte werk, de “full swap,” waarbij ook vaginaal of anaal werd geneukt. Voor sommigen is swingen een hobby, maar anderen maken er een levensstijl van. Swingen is nog steeds een beetje taboe, dus er is een wereldwijde subcultuur die door sommige swingers wel als “een grote familie” wordt gezien. Zeker is, dat alle swingers ruimdenkende en open mensen zijn.

 

Hoe begin ik met swingen?

Allereerst moet je met je partner, als je die hebt, praten over het idee om seks met anderen te hebben. Het kan zijn dat je partner het ook spannend vindt en graag mee wil doen. Wil hij of zij dat niet, dan kun je ook afspreken dat je alleen op stap gaat. Een soort geoorloofd vreemdgaan, dus. Belangrijk is dat het bij swingen allen om seks draait, en niet is bedoeld om op een verhouding of een relatie uit te lopen. Er zijn verschillende manieren om met swingers in contact te komen. Je kunt het internet op, een parenclub bezoeken, of een swingers-vakantie boeken. Hieronder een overzicht.

 

Swingers

Swingen op het internet

Zoals bijna alles tegenwoordig wordt swingen ook op internet gedaan. Er zijn talloze stellen, he’s, ho’s, bi’s die adverteren op het net. Ook op een (seks)datingsite kun je mensen met jouw interesse vinden. Dat is wel veiliger dan zomaar ingaan op advertenties. Je weet namelijk niet met wie je te maken hebt en er zijn veel scammers, oplichters and fake profielen actief. Een goed datingsite controleert de profielen handmatig, dat maakt het risico dat je bedonderd wordt alweer kleiner. Toch kun je het beste eerst wat chatten, voordat je met iemand de koffer induikt. Geef ook nooit meteen persoonlijke informatie, zoals je adres, email of telefoonnummer. Het grote voordeel is dat je heel veel keus hebt, er zijn duizenden profielen te vinden. De meeste sites hebben ook een zoekfunctie, wat het makkelijker maakt om geschikte sekspartners uit te filteren, bijvoorbeeld op postcode, seksuele wensen en de samenstelling van het contact.

Swingen in een parenclub

Het woord parenclub dekt eigenlijk niet meer de lading. Vroeger waren dit clubs voor stellen, maar tegenwoordig zitten er ook heel wat singles bij. Ook komen er steeds meer alleengaande vrouwen op zoek naar vrijblijvende seks. Het nadeel is dat je minder keus hebt dan op het net. Aan de andere kant zie je wel meteen met wie je te maken hebt en of het iets voor je is. In een parenclub kun je de chemie voelen, dat moet je op internet maar afwachten. Je kunt ook rustig beginnen met een drankje en een praatje aan de bar, je hoeft niet meteen seks te hebben. Gewoon een beetje aan elkaar snuffelen is heel normaal, dan kun je altijd nog de speelkamer induiken. Alle clubs hebben verschillende kamers en ruimtes met bedden waar je seks kunt hebben. Je hebt dan wel vaak publiek, maar meestal zijn er ook kamers die je kunt afsluiten, zodat je meer privacy hebt. Verder zit je tussen vrijdenkers, dus de sfeer aan de bar is spontaan en ongedwongen, en het is makkelijk om contact te maken. Je hoeft er niets, (bijna) alles mag en nee is ook echt nee, doordrammen is er niet bij en daar wordt ook op gelet.

Swingers-vakantie

Een swingers-vakantie is echt een belevenis voor als je van seks houdt. Je kunt het rustig houden en een hotel of een skivakantie voor swingers boeken, maar dan heb je wel minder keus. Er zijn ook speciale cruises voor swingers, daar ontmoet je alweer meer mensen. Ten slotte zijn er in het buitenland speciale swingers-dorpen, waar duizenden mensen op af komen en waar je alles vindt wat je nodig hebt, van een kapper tot een sportschool, tot een supermarkt en natuurlijk een naaktstrand. Je hoeft het dorp niet uit, dus je bent 24/7 omringd door soortgenoten. Als je dan nog niemand treft, moet het wel heel raar lopen. Het enige probleem is dat je je foto’s niet overal kunt laten zien!

 

Swingers

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen

Fijn dat je er bent!