arrow_drop_up arrow_drop_down

Webcam sex

Webcam sex is een vorm van cyberseks met gebruik van computer, video en telefoon, vrijwillig of tegen betaling. Bij deze seks ontmoet je elkaar niet fysiek, maar gaat alles digitaal. Het is een duister gebied en het is niet bekend hoeveel mensen dit doen en op welke manier. Ook is het niet altijd zonder risico’s, want er raken wel beelden van je in omloop, misschien zelfs zonder dat je dat wilt of zonder dat je het weet.

Afpersing en chantage kunnen dan het gevolg zijn. Ook zijn er buitenlandse sites die camseks met kinderen aanbieden, vooral in Azië. Omdat het nog zo nieuw is, is er nog niet voldoende regelgeving om dit tegen te gaan.

Toch kan webcamseks heel leuk zijn, gewoon met iemand die je ergens van kent of een gelijkgestemde die je op internet kunt vinden. Of via een betaalde website.

Er zijn dus meerdere manieren om webcam sex te hebben. De eerste is dus gewoon met je relatie. Bijvoorbeeld als je ver uit elkaars buurt woont. De tweede manier is als je wilt webcammen op een webcam website. Hier zitten zogenaamde ”performers” of amateurhoeren. Deze mensen krijgen betaald door de gebruiker. Meestal betaald de gebruiker per minuut dat hij kijkt naar een performer. De laatste variant is dat je gratis kan kijken naar alle performers op een website. Een voorbeeld hiervan is Cam4. Bij Cam4 geeft men tijdens het kijken naar een performer een fooi / tip (tokens). Als je als gebruiker van een performer hebt genoten is het geven van een fooi zeker vriendelijk. Dit is immers het verdienmodel voor de performer. Hieronder een filmpje wat je allemaal nodig hebt om te gaan webcammen als performer.

Wie doen er aan webcamsex?

Er is nauwelijks iets bekend over hoeveel mensen aan webcam sex of chat seks doen en wat voor mensen het zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal het overal gebeuren en net als andere seksvoorkeuren niet gebonden zijn aan geslacht, seksuele oriëntatie, laag van de bevolking, of culturele achtergrond. Het is wel duidelijk dat webcamseks onder jongeren zeer populair is. Webcam seks is ook de ideale oplossing voor mensen die ver uit elkaar wonen en toch seks willen hebben.

Weer anderen zien het als een manier om onpersoonlijke en anonieme seks te hebben zonder ergens aan vast te zitten. Dit kunnen liefhebbers zijn, maar er zijn ook commerciële vormen, waarbij je moet betalen. Dat laatste kan flink in de papieren lopen.

Webcam sex met een bekende

Dit is de meest veilige manier om aan webcam sex te doen. Het kan je LAT-partner zijn, een vast iemand uit je omgeving met wie je het doet, of je met je bloedeigen echtgenoot op zakenreis. Je kunt ook beginnen met camseks als voorbereiding op “live” seks,” als je elkaar nog niet zo goed kent. Waarschijnlijk beleven veel jongeren hun eerste seksuele ervaring op deze manier via het net. Een groot voordeel is in ieder geval dat je er geen SOA van kunt oplopen.

Toch is het verstandig ook bij webcamsex met iemand die je kent op te passen. Hierboven een oud, maar zonder twijfel duidelijk filmpje over de risico’s van het webcammen met een bekende. Je weet nooit wat er gebeurd met de beelden. Denk dus goed na voordat je iets doet.

Webcamsex via internet

Het net wemelt van de advertenties voor webcamseks. Een deel hiervan betreft de echte liefhebbers, die dus geen geld vragen, maar zelf deze vorm van seks willen en ervan genieten. Je moet wel kritisch zijn om via deze weg seks te hebben, je staat immers op beeld en vaak zijn de advertenties fake. Dit zijn mensen die zich zogenaamd gratis aanbieden, maar achteraf ook geld willen zien. Voordat je aan zo’n webcam-sessie begint, is het wel handig om de ander eerst een beetje te leren kennen. Op Facebook wordt veel aan camseks gedaan, maar ook daar komen afpersing en oplichting vaak voor. Wees dus heel voorzichtig met wie je in zee gaat, en stel wat kritische vragen, voordat het op een grote teleurstelling uitloopt.

Webcam seksOp internet zijn talloze website te vinden waar je aan webcammen kan doen. Gecategoriseerd op seksvoorkeuren kan je dan zoeken naar een performer die je aanspreekt.

Betaalde webcamsex

Op internet zijn er talloze manieren om een camseks-partner tegen betaling te vinden. Het is niet goedkoop, in vergelijking met de gewone “live” prostitutie. Maar er zijn verschillende sites die deze dienst aanbieden en er zijn ook mensen die zelf een advertentie zetten. Ook hier moet je weer uitkijken of de site of de persoon bonafide zijn. Het komt voor dat mensen worden afgeperst en gechanteerd, waarbij gedreigd wordt de beelden te zullen verspreiden als je niet een heleboel geld betaalt. Met name op facebook loop je een groot risico. Ga dus niet zomaar in op wat een onschuldig vriendschapsverzoek lijkt, maar misschien wel een afperser is. Zeker voor mensen met hoge functies kan dit grote gevolgen hebben. Er zijn gevallen waarbij mensen in vertrouwensfuncties of met veel verantwoordelijkheid hun hele reputatie en hun werk verliezen door een in wezen onschuldige seksuele activiteit. Als dat soort chantage je gebeurt, moet je nooit betalen en onmiddellijk aangifte doen, want het is strafbaar.

 

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen

Fijn dat je er bent!