Partnerruil - Seks hebben met stellen? Lees er hier alles over!
Partnerruil
4 min. leestijd

Partnerruil

Wat is partnerruil? Partnerruil betekent het hebben van seks van een stel met één of meer andere stellen. Het is de eerste vorm van “swingen.” Tegenwoordig swingen niet alleen maar meer partnerruil, maar alle vormen van vrije seks, zoals trio’s of een one night stand tussen twee partners. De term is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog, op een militaire vliegbasis in Amerika. De piloten die de oorlog in moesten, om misschien nooit meer terug te komen, en maakten onderling afspraken om te zorgen dat hun vrouwen niet alleen kwamen te staan. Dit betrof niet alleen fianciëel en qua huisvesting; ook over seks werden afspraken gemaakt. Dat betekende dat de achtergebleven vrouwen seks met wederzijdse toestemming hadden met de overlevende piloten.

Er werd in die tijd een onderscheid gemaakt tussen een “soft swap” en een “full swap.” Het eerste betrof alleen zoenen, strelen, vingeren, pijpen, beffen en aftrekken, zonder penetratie. In een “full swap” wordt er wel echt geneukt, vaginaal of anaal. Later waaide dit over in heel Amerika, toen de term “swingen” in opkomst kwam l.Een “soft swap” werd toen een beetje gezien als het halve werk en een slap aftreksel van de ”full swap.” Toch zijn de meeste swingers ooit begonnen met een “soft swap,”dus het wordt nog steeds gedaan, vooral bij mensen voor wie het nieuw is. Er zijn heel veel mogelijkheden om een stel te vinden voor een partnerruil. Je kunt op internet zoeken, in een parenclub of op een swinger-vakantie.

Hoe vind ik een stel op het internet?

Op internet wordt veel geswingt en er zijn ook seks-datingsites waar stellen zich aanbieden. Het voordeel is dat je veel keus hebt, sommige sites hebben duizenden profielen. Er zijn ook particulieren die zelf adverteren op het net. Dat laatste heeft nogal wat risico’s. Ten eerste weet je niet of je met echte swingers in contact raakt, maar wordt opgelicht, een bordeel treft of met iemand met een fake profiel te maken hebt. Een onveilige advertentie kun je herkennen aan te weinig of te mooie foto’s en een nietszeggende tekst Ga dus nooit meteen in op zo’n advertentie, maar vraag om foto’s en een aantal chat-gesprekjes, dan weet je beter met wie je te maken hebt. Zeker als je moet doorklikken, zit er meestal een bedrijf achter. Datingsites zijn een stuk veiliger, omdat meestal de profielen handmatig worden gecheckt. Let daar op, het wordt meestal aangegeven. Als je een veilige site hebt gevonden, moet je eerst zelf een profiel maken, zodat je door andere stellen gevonden kunt worden. Zorg dat je veel foto’s plaatst (en van je hele lichaam) en een persoonlijke en complete tekst plaatst, dan krijg je de meeste reacties. Je kunt dan ook op de site gaan zoeken naar andere profielen en advertenties. Ook hier moet je opletten, geen enkele site is 100& veilig. Zoek naar profielen met een uitgebreide tekst en veel foto’s, en begin met alleen chatten, voordat je echt met een stel in zee gaat.

Partnerruil

Hoe zoek ik een stel in een parenclub?

Een parenclub bezoeken is een bijzonder veilige en discrete manier om een stel te vinden om mee te seksen. Het nadeel is dat je minder keus hebt, maar er zitten ook veel voordelen aan. Ten eerste zie je het andere stel meteen “live” en weet je dus of het iets voor je is. Je kunt ook beginnen met een drankje aan de meestal goed voorziene bar, zodat je wat aan elkaar kunt snuffelen voor je in actie komt. In de meeste parenclubs is de sfeer heel spontaan en ongedwongen, zodat het makkelijk is om contact te maken. Je kunt er dan voor kiezen om in de club te seksen, iedere club heeft talloze speelruimtes om te aan seks te doen, soms zelfs bij de dansvloer. Je kunt dan wel publiek krijgen, voornamelijk mannen. Wil je dat niet, dan kun je beter met zijn vieren naar een hotel gaan voor je seksdate. Verder komt niets van wat er in de club gebeurt, naar buiten, dus het is anoniem en discreet. Je moet wel voorzichtig blijven en niet meteen al je persoonlijke informatie prijsgeven, zoals je adres of je telefoonnumer. Dat kun je beter doen als je elkaar al wat langer kent.

Wat is een swingers-vakantie?

Ook op vakantie wordt er aan partnerruil gedaan. Je kunt eenvoudig een speciaal hotel boeken voor swingers. Het voordeel is dat dit vrij intiem is, en je dus gemakkelijk contact kan maken, maar je hebt wel meestal minder keus. Ook zijn er cruises voor swingers die aan parenruil willen doen en speciale ski-vakanties. Ten slotte zijn er ook hele dorpen die alleen voor swingers bestemd zijn. Het grote voordeel is dat je heel veel mensen treft, er komen soms duizenden swingers naar zo’n dorp. Je hoeft ook helemaal nergens anders heen, in het dorp zelf vind je alles wat je nodig hebt. Een supermarkt, een sportschool, een kapper, talloze restaurants, nachtclubs en terrasjes, accommodatie in alle vormen en prijzen, en natuurlijk het naaktstrand. De sfeer in zo’n dorp is open en gemoedelijk. Je bent immers als swingers allemaal onder elkaar; sommigen spreken zelfs van een grote familie. Je kunt er dus bijna zeker van zijn dat je leuke stellen ontmoet met wie je makkelijk contact maakt. Helaas kun je niet je vakantiefoto’s aan iedereen laten zien!

Partnerruil

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Swingers | Wat zijn swingers en is swingen iets voor jullie?
Door

Swingers | Wat zijn swingers en is swingen iets voor jullie?

op 17 Feb 2021

[…] Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Helemaal als je voor het eerst in je leven aan partnerruil gaat doen. Alles is nieuw en er komen ongetwijfeld dingen naar boven waar je eerst geen rekening […]

Kees
Door

Kees

op 13 Jan 2023

Swingen kun je volgens mij alleen als je relatie stabiel is en je het elkaar gunt. Het kan een boost geven aan je seksleven. Je moet niet jaloers zijn als je ziet dat je partner geniet van seks met een ander. Dat is wat swingen min of meer is. Gunnen.

Reactie plaatsen