Sex speeltjes in vogelvlucht: Het overzicht van soorten sex speeltjes
Sex speeltjes

Sexspeeltjes

Sex speeltjes zijn al zo oud als de mensheid. De eerste dildo die is teruggevonden is van 2000 jaar geleden, maar ook daarvoor zullen mensen seks hebben gehad met hulpmiddelen en attributen. Neem bijvoorbeeld een banaan. Er zullen ook houten speeltjes of speeltjes van klei of aardewerk geweest zijn die de tand des tijds niet  overleefd hebben, we weten het niet. Ook zullen mensen gespeeld hebben met wasknijpers, pollepels, kaarsvet, sjaaltjes, touw, riemen, rijzwepen en kuisheidsgordels. Dat gebeurt nog steeds, maar in de loop van de vorige eeuw begon men ook seksspeeltjes speciaal te fabriceren. Dat beperkte zich eerst tot dildo’s, vibrators en cockrings. Tegenwoordig is het een industrie geworden en zijn er duizenden verschillende sexspeeltjes te krijgen, voor mannen, voor vrouwen, homo’s, hetero’s, voor singles en voor stellen. Het aanbod is duizelingwekkend groot.


De eerste vibrator is gemaakt in het begin van de vorige eeuw, als therapeutisch middel voor “hysterische” vrouwen. De behandeling bestond uit het masseren van de vagina met een vibrator om een orgasme op te wekken. Dit werd overal gedaan in de kuuroorden die we in die tijd hadden en was een erkende behandeling voor psychische klachten bij vrouwen. Pas later, in de jaren vijftig, kwam de vibrator ook op de reguliere markt als seksspeeltje voor vrouwen. Meestal werden ze verkocht via een postorderbedrijf, met de benaming gezichtsmassage-staaf of een andere verhullende omschrijving. Het was in ieder geval niet iets waar je over praatte of open over kon zijn, want het taboe op seks was groot, zeker als het vrouwen betrof.


Meer weten over sexspeeltjes, swingers en overige seks weetjes? Download hier het e-book.
Evolutie van sexspeeltjes

Hoe begon het dan allemaal? Want sex speeltjes zijn er al heel lang/.


Hoe het allemaal begon

Gek genoeg hoorde je weinig over sexspeeltjes ten tijde van de seksuele revolutie, in de jaren zestig en zeventig. Het ging dan wel over vrije sex, maar attributen waren niet echt gangbaar. Het kwam pas op in de homo-lesbische wereld in de jaren tachtig en negentig. Toen werd het in deze subcultuur een rage om speeltjes te gebruiken en aan BDSM te doen. Er werd veel over geschreven en gepraat in het circuit, in allerlei homo-lesbische tijdschriften, bij het COC en op feestjes. Het was echt een hot topic.

Sexspeeltjes gecategoriseerd

Sekspeeltje homo's

Sexspeeltjes homo's

Homoseksuele mannen zijn na vrouwen wereldwijd de grootste afnemers van sextoys, en het gaat niet alleen maar over anale speeltjes. Homo’s gebruiken ook cockrings, dildo’s, (eikel)vibrators, dilators, masturbators, sleeves, penisvergroters en zelfs mannelijke sekspoppen. Anaal speelgoed is weliswaar het meest gangbaar en populair, maar beslist niet het enige wat mannen onder elkaar gebruiken bij de seks. Homo’s zijn hier veel opener in dan de gangbare hetero-man.
Seksspeeltje vrouwen

Speeltjes voor vrouwen

Het aanbod van sexspeeltjes voor mannen is overweldigend geworden. Vroeger waren speeltjes, met name de vibrator, meer iets voor vrouwen. Je had natuurlijk de bekende cockring, en opblaaspoppen, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Opblaaspoppen hoef je niet meer op te blazen, en ze voelen ook niet meer aan als plastic. Cockrings heb je nog steeds in alle soorten en maten, met of zonder anaalplug, een onderdeeltje dat via je anus je prostaat stimuleert. Ja, mannen hebben ook een G-spot! Daarover later meer. Er zijn heel veel speeltjes die je voor jezelf kunt gebruiken, om te masturberen. Het bekendste masturbatie-speeltje voor mannen  is de Fleshlight, maar er is nog veel meer. Je hebt ook sextoys waardoor de seks met je partner spannender wordt, zoals penisverlengers, anaalpluggen en sleeves.
Seksspeeltje mannen

Sexspeeltjes mannen

Als je een partner hebt, kun je je seksleven een heel nieuwe impuls geven door speeltjes te gaan gebruiken. De meeste sexspeeltjes zijn niet alleen voor masturbatie in je eentje, maar je kunt ze ook als koppel meenemen in je liefdesspel. Er zijn speeltjes die speciaal voor stellen zijn bedacht en gemaakt, zoals de We-Vibe, een dubbele vibrator die bij de vrouw in de vagina gaat, en bij de man in de anus. Zo kun je elkaar neuken! Maar ook een (clitoris)vibrator kan jullie seksleven verrijken, net als anale speeltjes, (voorbind-)dildo’s, de bekende cockrings voor mannen, sleeves, penisvergroters, tepelpompjes en clitorispompjes. Wat is dat allemaal? Dat gaan we hier uitleggen.
speeltjes voor stellen

Speeltjes voor stellen

Sexspeeltjes zijn al zo oud als de mensheid. De eerste dildo die is teruggevonden is van 2000 jaar geleden, maar ook daarvoor zullen mensen seks hebben gehad met hulpmiddelen en attributen. Neem een banaan, bijvoorbeeld. Er zullen ook houten speeltjes of speeltjes van klei of aardewerk geweest zijn die de tand des tijds niet overleefd hebben, we weten het niet. Ook zullen mensen gespeeld hebben met wasknijpers, pollepels, kaarsvet, sjaaltjes of touw, riemen, rijzwepen, en kuisheidsgordels. Dat gebeurt nog steeds, maar in de loop van de vorige eeuw begon men ook speeltjes speciaal te fabriceren. Dat beperkte zich eerst tot dildo’s, vibrators en cockrings, maar tegenwoordig is het een industrie geworden en zijn er duizenden verschillende sexspeeltjes te krijgen. Voor mannen, voor vrouwen, homo’s of hetero’s, voor singles en voor stellen, het aanbod is duizelingwekkend groot..
Seksspeeltjes algemeen

Sexspeeltjes algemeen 

Sexspeeltjes zijn al zo oud als de mensheid. De eerste dildo die is teruggevonden is van 2000 jaar geleden, maar ook daarvoor zullen mensen seks hebben gehad met hulpmiddelen en attributen. Neem een banaan, bijvoorbeeld. Er zullen ook houten speeltjes of speeltjes van klei of aardewerk geweest zijn die de tand des tijds niet overleefd hebben, we weten het niet. Ook zullen mensen gespeeld hebben met wasknijpers, pollepels, kaarsvet, sjaaltjes of touw, riemen, rijzwepen, en kuisheidsgordels. Dat gebeurt nog steeds, maar in de loop van de vorige eeuw begon men ook speeltjes speciaal te fabriceren. Dat beperkte zich eerst tot dildo’s, vibrators en cockrings, maar tegenwoordig is het een industrie geworden en zijn er duizenden verschillende speeltjes te krijgen. Voor mannen, voor vrouwen, homo’s of hetero’s, voor singles en voor stellen, het aanbod is duizelingwekkend groot..

De ontwikkeling van sexspeeltjes


Pas in het begin van deze eeuw werden sexspeeltjes en BDSM ook populair bij het algemene publiek. Daarvoor was het iets wat alleen seks-fanaten deden. De speeltjes moest je bij de seksshop of stiekem bij een postorderbedrijf kopen. Eigenlijk was je dan gewoon een viezerik. Met de komst van het internet en webshops veranderde dat en kreeg iedereen een mogelijkheid om anoniem en discreet aan speeltjes te komen. Tegelijkertijd werd het minder taboe en ook hetero’s gingen op grote schaal openlijk aan BDSM doen. Het kwam op televisie, op de radio, in de krant, het was een enorme hype. De speeltjes-industrie werd ineens groot en de diversiteit van attributen die in de handel waren nam enorm toe.


Sexspeeltjes
Sexspeeltjes horen tegenwoordig helemaal erbij. Het is niet meer raar of vreemd.


Ook voor vrouwen werd het makkelijker om hun seksualiteit openlijk te beleven. Een dildo of vibrator hebben was niet meer zo raar, integendeel, er kwamen zelfs design-dildo’s op de markt die je gewoon in de kamer op het dressoir kon zetten om naar te kijken. De eerste fysieke sekswinkel voor vrouwen was Mail & Female in Amsterdam, die nog steeds bestaat. Dit bedrijf kwam op in de jaren negentig en was eerst voornamelijk een postorderbedrijf speciaal voor vrouwen-speeltjes. Tegenwoordig is het dé kwaliteitswinkel voor speeltjes en sexy (BDSM) kleding en niet alleen meer bedoeld voor vrouwen.

Het assortiment is in de loop van de tijd fors uitgebreid en je vindt er nu ook een collectie speeltjes en kleding voor mannen. Een echte aanrader als je liever je attributen eerst ziet en weet hoe ze aanvoelen voor je ze koopt. Bij een webshop heb je meer keus, sommige hebben duizenden artikelen, maar dan weet je van tevoren niet zo goed wat je krijgt. Je kunt het natuurlijk wel altijd terugsturen als het tegenvalt. Een alternatief is een gewone sekswinkel, maar daar loop je als vrouw alleen nog steeds niet zomaar binnen, tenzij je een echte power-girl ben en je echt helemaal nergens meer voor schaamt!


Sexspeeltjes van A tot Z


De diversiteit en het aantal seksspeeltjes en -attributen is dus enorm groot geworden in de afgelopen decennia en het gaat tegenwoordig om veel meer dan dildo’s, vibrators, cockrings of zweepjes. Er zijn hele seksmachines in de handel, slings (neukschommels), schaamlippen- en dijenspreiders, imitatievagina’s en billen, vibrerende slipjes, penisverlengers, noem maar op. Ook is de variatie in soorten (voorbind)dildo’s en vibrators ontzettend veel groter geworden. Tijdens camsex worden ook steeds meer (verschillende) speeltjes gebruikt.

Je hebt ze in alle maten en kleuren, van twee centimeter lang voor een anaal plugje tot wel veertig centimeter voor een imitatiepenis die al dan niet vibreert. Sommige zien er realistisch uit, andere zijn design modellen in de mooiste tinten en vormen. Ook zijn er dubbele dildo’s op de markt, waarmee je zowel de vagina als de anus kan stimuleren. Bekende merken zijn Lelo en We-Vibe.


Hoe je goed glijmiddel in combinatie gebruikt met een seksspeeltje leggen zie in
bovenstaand filmpje aangeboden door Easytoys eenvoudig uit.


Het assortiment BDSM-attributen is al net zo overweldigend. Dit kan variëren van speeltjes voor softe bondage (ook wel benoemd als “vanille”) tot echte harcore SM Bij het laatste staat het toebrengen of ondergaan van pijn op de voorgrond. Ook extreme bondage komt voor, dit houdt in dat iemand volkomen wordt beperkt in zijn/haar bewegingsvrijheid. Ook daarvoor zijn talloze attributen verkrijgbaar. In de softe variant gaat het om zijden blinddoekjes of zacht materiaal om iemand vast te binden, kietelaars, veertjes en soms ook speciale ijsblokjes en kaarsen.

Extreme Bondage en SM gaan veel verder, je moet daarbij denken aan leren of metalen hand- en voetboeien, riem-pakjes, kuisheidsgordels voor mannen en vrouwen, halsbanden, blinddoeken en knevels. Dit naast speciale tape, touw, en kettingen om iemand mee vast te binden of zelfs met haken aan het plafond te hangen.

Bij SM wordt er daarbij ook pijn toegebracht, met tandwielen met naalden, kaarsvet, verschillende soorten zwepen en plankjes, speeltjes die speciaal de ballen pijn doen en touw-constructies.die een pijnlijke druk uitoefenen op de geslachtsdelen. Ook deze attributen zijn makkelijk verkrijgbaar op het net. Een bekend kwaliteitsmerk is 50 Shades of Grey, met een productlijn speciaal bedoeld voor dit soort harde seks. Het is niet goedkoop, maar dan heb je wel goede spullen.


Dit wil je niet missen!

Wil je vandaag nog swingers leren kennen? Nu tijdelijk en beperkt een geweldige kans! Direct toegang tot de besloten community. Kom in contact met andere gelijkgestemden. 

Mis het niet, voor het te laat is!