Wat is een Tantra massage? Lees hier alles over deze massage-vorm!
Tantra massage
2 min. leestijd

Tantra massage

Wat is tantra-massage?

Tantra-massage is een sensuele massage die drie millenia geleden al werd toegepast in het oude India. Zowel in het Hinduïsme als het Boeddhisme was deze vorm van massage een onderdeel van een hele filosofie over de balans van lichaam en geest. Het werd onder andere gebruikt als heelmiddel en therapie. Ook in het oude Griekenland en bij de Romeinen werd massage gebruikt als een helende techniek. Het gaat er bij Tantra niet om dat je een orgasme krijgt, het is juist de bedoeling dat je geen ejaculatie hebt, maar met je hele lichaam klaarkomt. Dit is een zeer diepe seksuele ervaring, zowel lichamelijk als geestelijk. Tantrische massage kwam in het Westen in zwang in 1977 in Berlijn, Duitsland. De filosofie er omheen werd daarbij minder betrokken, maar de techniek werd meer gebruikt om de liefdeskunst te verbeteren en sommige seksuele problemen op te lossen, zoals een libidoprobleem, een erectieprobleem of een voortijdige ejaculatie. Tegenwoordig staat een tantra-massage meer in het teken van erotisch genot, hoewel de ontspanningstechniek er nog steeds bij hoort. De diepe ontspanning van een tantra-massage maakt het orgasme intenser en completer. Lichaam en geest worden immers beiden gestimuleerd, wat een heviger en langduriger orgasme teweegbrengt. Er worden als het goed is geen seksuele handelingen bij uitgevoerd, behalve masturbatie. Er is dus geen sprake van vaginae of orale seks bij een tantra-massage.

Hoe vind ik een tantra-massage?

Allereerst zijn er talloze particulieren en massagesalons die tantra-massage aanbieden. Dit kan voor een man of vrouw zijn, maar ook voor een stel. Op internet is er altijd wel iets in de buurt te vinden. Vraag wel naar de professionaliteit van de masseur/masseuse, het is een speciale techniek die je echt moet beheersen. Tantra is altijd in de eerste plaats bedoeld voor geestelijke ontspanning en het beter in je vel zitten, zodat je orgasme diepgaander wordt. Ook niet alle massagesalons werken met getrainde mensen en sommigen doen bijvoorbeeld alleen body to body en noemen dat tantra-massage, terwijl een goede masseur ook een soort therapeut is en een massage een helende bedoeling heeft. Het gaat hierbij om de polariteit van de “linguam” (de penis) en de “yoni (vagina), die in evenwicht moet worden gebracht als je een beter seksleven en een dieper orgasme wilt bereiken. Ook voor je energie, je veerkracht en je geestelijke welbevinden en stress-niveaus is een tantra-massage een weldaad.

Tantra massage

Kan ik met mijn partner een tantra-massage doen?

Jazeker, sommige mensen gaan samen naar een salon, maar er worden ook overal workshops en cursussen gegeven om tantra zelf thuis met elkaar te beoefenen. Dan is tantra een echte liefdeskunst, die je seksleven behoorlijk kan verbeteren. Het gaat om de combinatie van zachte en steviger strelingen, die je lichaam en je zintuigen bewuster maken. Lichaam en geest worden daarbij allebei gestimuleerd. De bedoeling is een totale ontspanning, in liefde en op een heel diep gevoelsniveau. Tantra kan je hele relatie verbeteren, het gaat immers ook over een geestelijk effect. De kunst is om het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen, zowel bij de man als bij de vrouw, om uiteindelijk tot een heviger hoogtepunt te komen. Ook seksuele problemen kun je verbeteren door regelmatig tantra te doen. Het kan je libido verhogen, een voortijdige ejaculatie voorkomen en de (seksuele) relatie intiemer maken. Ook hier geldt: Zorg dat je een goede cursus of workshop zoekt, met mensen die opgeleid zijn in de tantrische liefdeskunst. Wees dus kritisch, en vraag naar antecedenten, voordat je aan zo’n cursus of workshop mee gaat doen. Je wilt immers geen amateur die je seksleven verslechtert in plaats van verbetert. Schroom dus niet en vraag naar de achtergrond van de masseur of de docent. Dan weet je zeker dat je een ongelooflijk heftige belevenis hebt!

Tantra massage

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
David
Door

David

op 16 Jan 2023

Hallo allemaal Ik ben singel en zoek nog een vrouw Facebook naam is David berendsen

Reactie plaatsen