Wat is een parenclub? Lees het antwoord op parenclub.eu!
Wat is een parenclub?
3 min. leestijd

Wat is een parenclub?

Wat is een parenclub? Die vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden. Er zijn vele soorten parenclubs en ook vele soorten mensen die ze bezoeken. Ook waren parenclubs vroeger populairder dan nu en er waren er meer van. Op dit moment zijn er in Nederland circa 25 parenclubs, met hun eigen stijl, soort publiek, verschillende faciliteiten en speciale activiteiten en feesten..

Ook gaan mensen om verschillende redenen naar een parenclub: voor de erotische sfeer, seks met hun eigen partner of seks met verschillende andere mensen. Bij de meeste parenclubs hoef je ook niet perse als stel te komen. Singles zijn meestal wel welkom, vooral vrouwen. Sommige clubs laten geen alleenstaande mannen toe, andere wel, maar dan wordt wel gekeken naar de man/vrouw verhouding. Die moet een beetje in balans zijn.

Hoe ziet een parenclub eruit?

Dat kan ook heel erg verschillen en er zijn kleine intieme clubs en hele complexen met allerlei speciale faciliteiten. Vrijwel alle parenclubs hebben een bar-gedeelte met een DJ en een dansvloer, al dan niet met erotische danspaal. Ook zijn in alle clubs speelruimtes of open ruimtes waar je seks kunt hebben. Dat kan met je partner zijn, een ander bezoeker/ster, een trio met een andere man of vrouw tot aan een seksorgie waaraan een heleboel mensen deelnemen, de zogenaamde Gang-Bang. Meestal zij voor het laatste speciale avonden gereserveerd.

Vooral in de grotere, luxe clubs vind je ook een wellness-gedeelte. Dit is voor als je lekker bloot wilt ontspannen met je partner en anderen. Meestal is er een sauna, een jacuzzi, een Turks bad en soms zelfs ook een verwarmd zwembad. Daarnaast zijn er ook clubs met een grote zaal, waar dansfeesten worden gegeven. Soms komen daar honderden stellen en singles op af en kun je tot in de kleine uurtjes doorfeesten. Er zijn zelfs clubs die een after-party aanbieden op zondag, voor na je bezoek aan een concert of een gewone discotheek.

Moet je seks hebben in een parenclub?

Nee, dat is overal hetzelfde. Het motto is: Niks moet, (bijna) alles kan en nee is ook echt nee. Deze regel geldt in alle parenclubs, respect staat hoog in het vaandel. Je hoeft je dus niet te laten aanraken als je dat niet wilt en dat mag je ook zeggen. Mocht iemand toch doorgaan, dan kun je vrijwel overal het personeel aanspreken. Je kunt dus ook voor een borreltje en een dansje komen, en voor de gezellige, ongedwongen sfeer. Je moet dan niet vreemd opkijken als anderen wel uitgebreid seks hebben op de grote bedden die overal staan of zelfs op de dansvloer!

Mocht je wel seks willen hebben, dat zijn er meestal allerlei plekken om dat te doen. Soms zijn er een heleboel aparte ruimtes, ook met een sleutel, soms een groot gedeelte met verschillende banken en bedden. Vaak zijn er ook attributen, zoals een liefdesschommel, of een gyneacologen-stoel. Ook zijn veel clubs voorzien van een darkroom, waar je totaal anoniem en ongezien met anderen seks kunt hebben.

Dat hangt van de club af, of er een thema is, of wat je zelf wilt. De meeste parenclubs hebben een zogenaamde “dresscode,” die of bij binnenkomst of wat later op de avond ingaan. Het meest gangbare is sexy lingerie voor dames en een spannende slip of boxer voor mannen. Op sommige avonden kan dat verschillen. Op een kinky avond bijvoorbeeld wordt je verwacht in leer, rubber, latex, lak of een smoking. Op BDSM-avonden is deze code nog strenger en moet je er echt uitzien als een slaaf of een Meester. Weer andere clubs houden de dresscode simpelweg op zwarte kleding of clubwear.  Maar in een spijkerbroek met gympen moet je niet aankomen!

Kom je voor het eerst in een parenclub?

Dat kan een spannend vooruitzicht zijn. Wat moet je verwachten, hoe is de sfeer, hoe moet ik me aankleden? Het kan al een stuk schelen als je de website leest van verschillende clubs. Verder kun je altijd bellen om informatie en in sommige clubs krijg je ook een gratis rondleiding en een momentje om te settelen en aan de sfeer te wennen voordat het feestgedruis losbarst. Voor je kleding zijn er talloze online-shops waar je terecht kunt voor passende kleding voor verschillende thema’s. Denk aan een catsuit, een jarretelgordeltje met kousen, een zwart latex jurkje, een leren slip voor mannen, het aanbod is gevarieerd en groot.

Hoe vind ik een parenclub in de buurt?

In vrijwel alle steden is er wel een parenclub op minder dan 50 kilometer afstand. Er is altijd voldoende discrete parkeerruimte en vaak een goedkope taxi naar een hotel in de buurt. Het feest gaan namelijk tot diep in de nacht door en dat wil je echt niet missen!  Op onze parenclubs pagina kan je de beste clubs bekijken van jouw land en provincie!
Typ simpelweg een stad in en je komt op onze site terecht. Daar vind je ook informatie over wat er nog meer te doen is in de omgeving. Succes en geniet met volle teugen!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Jan De neve
Door

Jan De neve

op 02 Jul 2022

Ik heb nog nooit in een parenclub geweest

Reactie plaatsen