Wat is swingen? Lees het antwoord op parenclub.eu!
Wat is swingen?
2 min. leestijd

Wat is swingen?

Je hoort de term ‘swingen’ vast vaker voorbijkomen, maar weet je eigenlijk wel wat swingen is?
Om een antwoord op die vraag te geven hebben wij dit artikel geschreven met als voornaamste vraag:

Wat is swingen?

Daar zijn de meningen over verdeeld. De meest pure vorm van swingen is als je als stel seks hebt met een ander stel. Dit kan alleen oraal of manueel zijn, de zogenaamde “soft-swap.” Als er echt geneukt wordt, heet dat een “full-swap”. Echte swingers kun je in parenclubs ontmoeten, maar ook via websites en online. Je hoeft tegenwoordig dus geen advertentie in de krant te zetten, maar met een druk op de knop vele mede-swingers vinden. Ook een swingersvakantie is een goede manier om met andere swingers in contact te komen.

Varianten van swingen

Deze originele vorm van swingen is ontstaan in Amerika in de jaren zestig, maar sindsdien zijn er veel meer varianten gekomen. Zo komen er tegenwoordig ook singles in parenclubs, terwijl dat eerst ondenkbaar zou zijn. Verder zijn trio’s populair, maar vooral in de combinatie vrouw-vrouw-man. Een vrouw die seks heeft met twee mannen, komt veel minder voor. Ook homo’ s en travo’s hebben een plek gekregen in de meeste parenclubs. Verder kwam in de jaren tachtig de BDSM op, wat staat voor Bondage,Domination, Sadist and Masochist. Sommige parenclubs houden ook orgie-avonden, waarbij soms wel 20 stellen tegelijk met elkaar bezig zijn. Een laatste variant is de zogenaamde Gang-Bang, waarbij een vrouw door meerdere mannen oraal, anaal of vaginaal wordt genomen, vaak tegelijkertijd. Dat laatste wordt een sandwich genoemd.

Soft-swingen of full-swingen

Binnen de swingerswereld wordt er onderscheid gemaakt tussen soft-swingen of full-swingen. Soft-swingen houdt in zoenen, strelen, pijpen beffen, vingeren of aftrekken, maar er wordt niet bij geneukt. In de swingerswereld wordt dit wel een beetje als een slap aftreksel gezien van de “full-swap,” waarbij er ook vaginale of anale penetratie is. Maar ook zij zijn ooit een beginner geweest, en zijn waarschijnlijk met soft-swingen begonnen voordat ze het echte werk aandurfden. Laat je dus niet tegenhouden als je niet wilt neuken, maar wel seksuele handelingen wilt doen met een ander stel/persoon, dat is heel gewoon.

Er is dus een breed palet ontstaan wat wordt samengevat als swingen, maar veel meer combinaties en voorkeuren omvat. Zo kan een alleengaande bi-vrouw op zoek zijn naar een stel, waarbij de man soms mee mag doen of alleen mag toekijken hoe zijn vrouw bezig is een andere vrouw te verwennen. Andersom komt minder vaak voor, man-man-vrouw trio’s zijn nog  betrekkelijk zeldzaam. Ook kan ze ervoor kiezen om alleen met een andere vrouw, van een stel of niet, seks te bedrijven. Ook kan de man of de vrouw van een stel een een-op-een seks-contact hebben met een single bezoeker, of het nu hetero- of homoseksueel is.  Voor gelegenheids-stellen worden parenclubs steeds populairder, en parenclubs worden ook veel bezocht door singles die wel seks willen, maar nergens aan vast willen zitten.

Swingen in parenclubs

Swingen in parenclubs is een goede manier om sekscontacten te vinden. Je duikt niet zomaar met een wildvreemde in bed, maar aan de bar kun je elkaar leren kennen en afspraken maken over wie wat wil doen. Je kunt dus gerust zijn dat het geen oplichting of fake-profielen zijn. Ook weet je een beetje met wie je het doet en je hebt tijd om een beetje te flirten voordat het echte werk begint. Je wilt natuurlijk wel het allerleukste stel uitzoeken, en dan hoop je dat de aantrekking wederzijds is. Het is tegelijk veilig en spannend, een spel van verleiding zonder dat je perse moet neuken. In alle clubs geldt de regel: Niets hoeft, (bijna) alles kan en nee is nee. Vooral voor single vrouwen is het een goede optie, er wordt op gelet of je wordt lastiggevallen tegen je zin. Je hoeft je door niemand te laten aanraken als je dat niet wilt. Je hoeft ook niet te neuken als je daar een zin in hebt of er nog niet aan toe bent. Dan houd je het bij zoenen, likken, aftrekken of pijpen. Dit alles bij elkaar is wat tegenwoordig swingen wordt genoemd.

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen