Seksspeeltjes? Alle info vind je hier!
sekspeeltjes algemeen

Sekspeeltjes algemeen

Seksspeeltjes zijn al zo oud als de mensheid. De eerste dildo die is teruggevonden is van 2000 jaar geleden, maar ook daarvoor zullen mensen seks hebben gehad met hulpmiddelen en attributen. Neem een banaan, bijvoorbeeld. Er zullen ook houten speeltjes of speeltjes van klei of aardewerk geweest zijn die de tand des tijds niet overleefd hebben, we weten het niet. Ook zullen mensen gespeeld hebben met wasknijpers, pollepels, kaarsvet, sjaaltjes of touw, riemen, rijzwepen, en kuisheidsgordels. Dat gebeurt nog steeds, maar in de loop van de vorige eeuw begon men ook speeltjes speciaal te fabriceren. Dat beperkte zich eerst tot dildo’s, vibrators en cockrings, maar tegenwoordig is het een industrie geworden en zijn er duizenden verschillende speeltjes te krijgen. Voor mannen, voor vrouwen, homo’s of hetero’s, voor singles en voor stellen, het aanbod is duizelingwekkend groot.

De eerste vibrator is gemaakt in het begin van de vorige eeuw, als therapeutisch middel voor “hysterische” vrouwen. De behandeling bestond uit het masseren van de vagina met een vibrator om een orgasme op te wekken. Dit werd overal gedaan in de kuuroorden die we in die tijd hadden. Dit was een erkende behandeling voor psychische klachten bij vrouwen. Pas later, in de jaren vijftig, kwam de vibrator ook op de reguliere markt als seksspeeltje voor vrouwen. Meestal werden ze verkocht via een postorderbedrijf, met de benaming gezichtsmassage-staaf of een andere verhullende omschrijving. Het was in ieder geval niet iets waar je over praatte of open over kon zijn, want het taboe op seks was groot, zeker als het vrouwen betrof.


Sekspeeltjes en de seksuele revolutie


Gek genoeg hoorde je weinig over speeltjes  ten tijde  van de seksuele revolutie, in de jaren zestig en zeventig. Het ging dan wel over vrije seks, maar attributen waren niet echt gangbaar. Het kwam pas in de jaren tachtig en negentig op in de homo-lesbische wereld. Toen werd het in deze subcultuur een rage om speeltjes te gebruiken en aan BDSM te doen. Er werd veel over geschreven en gepraat in het circuit, in allerlei homo-lesbische tijdschriften, bij het COC, op feestjes, het was echt een hot topic. Iedere zichzelf respecterende lesbienne had wel een dildo of een vibrator in huis. Bij homo’s kwam vooral BDSM in de mode, met alle bijbehorende attributen en apparaten.

Er zijn hele seksmachines in de handel, slings (neukschommels), schaamlippen- en dijenspreiders, imitatievagina’s en billen, vibrerende slipjes, penisverlengers, noem maar op.Sekspeeltjes en BDSM 


Pas in het begin van deze eeuw werden seksspeeltjes en BDSM ook populair bij het algemene publiek. Daarvoor was het iets wat alleen seks-fanaten deden en de speeltjes moest je bij de seksshop of stiekem bij een postorderbedrijf kopen. Eigenlijk was je dan gewoon een viezerik. Met de komst van het internet en webshops veranderde dat. Iedereen kreeg een mogelijkheid om anoniem en discreet aan speeltjes te komen. Tegelijkertijd werd het minder taboe en ook hetero’s gingen op grote schaal openlijk aan BDSM doen. Het kwam op televisie, op de radio, in de krant, het was een enorme hype. De speeltjes-industrie werd ineens groot en de diversiteit van attributen die in de handel waren nam enorm toe.

Ook voor vrouwen werd het makkelijker om hun seksualiteit openlijk te beleven en een dildo of vibrator hebben was niet meer zo raar. Er kwamen zelfs design-dildo’s op de markt die je gewoon in de kamer op het dressoir kon zetten om naar te kijken.


Een winkel vol seksspeeltjes


De eerste fysieke sekswinkel voor vrouwen was Mail & Female in Amsterdam, die nog steeds bestaat. Dit bedrijf kwam op in de jaren negentig en was eerst voornamelijk een postorderbedrijf speciaal voor vrouwen-speeltjes. Tegenwoordig is het dé kwaliteitswinkel voor speeltjes en sexy (BDSM) kleding en niet alleen meer bedoeld voor vrouwen. Het assortiment is in de loop van de tijd fors uitgebreid en je vindt er nu ook een collectie speeltjes en kleding voor mannen. Een echte aanrader als je liever je attributen eerst  ziet en weet hoe ze aanvoelen voor je ze koopt. Bij een webshop heb je meer keus, sommige hebben duizenden artikelen, maar dan weet je van tevoren niet zo goed wat je krijgt. Een alternatief is een gewone sekswinkel, maar daar loop je als vrouw alleen nog steeds niet zomaar binnen. Tenzij je natuurlijk een echte power-girl ben en je echt helemaal nergens meer voor schaamt!sekspeeltjes algemeen

Veel volwassenen hebben aardig wat speeltjes in de kast liggen.


Steeds meer seksspeeltjes


De diversiteit en het aantal seksspeeltjes en -attributen is dus enorm groot geworden in de afgelopen decennia. Het gaat tegenwoordig om veel meer dan dildo’s, vibrators, cockrings of zweepjes. Er zijn hele seksmachines in de handel, slings (neukschommels), schaamlippen- en dijenspreiders, imitatievagina’s en billen, vibrerende slipjes, penisverlengers, noem maar op. Ook is de variatie in soorten (voorbind)dildo’s en vibrators ontzettend veel groter geworden. Je hebt ze in alle maten en kleuren, van twee centimeter lang voor een anaal plugje tot wel veertig centimeter voor een imitatiepenis die al dan niet vibreert. Sommige zien er realistisch uit, andere zijn design modellen in de mooiste tinten en vormen. Ook zijn er dubbele dildo’s op de markt, waarmee je zowel de vagina als de anus kan stimuleren. Bekende merken zijn Lelo en We-Vibe.


Seksspeeltjes zijn er voor iedereen


Extreme Bondage en SM gaan veel verder. Hierbij moet je denken aan leren of metalen hand- en voetboeien, riem-pakjes, kuisheidsgordels voor mannen en vrouwen, halsbanden, blinddoeken en knevels. Dit naast speciale tape, touw, en kettingen om iemand mee vast te binden. Of zelfs haken waarmee je iemand aan het plafond kan hangen. Bij SM wordt er daarbij ook pijn toegebracht, met tandwielen met naalden, kaarsvet,  verschillende soorten zwepen en plankjes. Maar ook speeltjes die speciaal de ballen pijn doen en touw-constructies die een pijnlijke druk uitoefenen op de geslachtsdelen. Ook deze attributen zijn makkelijk verkrijgbaar op het net. Een bekend kwaliteitsmerk is 50 Shades of Grey, met een productlijn speciaal bedoeld voor dit soort harde seks. Het is niet goedkoop, maar dan heb je wel goede spullen.


sekspeeltjes algemeen


Speeltjes stellen koppels in staat om spannende spellen te spelen


Tot zover een overzicht van speeltjes en attributen in het algemeen. Wil je meer weten of ben je nieuwsgierig geworden? Verder op deze site vind je uitleg over alle verschillende soorten speeltjes en wat er is voor speciaal mannen (interne link), vrouwen (interne link), singles, (interne link),stellen (interne link), homo’s (interne link), lesbo’s (interne link), BDSM en SM en Extreme Bondage (interne link). Plus de top-vijftien van populaire soorten speeltjes die we voor je gemaakt hebben! Wil je alles weten over de beste dildo’s, vibrators, staven, boeien, touwen en alle andere attributen die er zijn? En wat je er allemaal mee kan doen? Lees dan snel verder en ontdek meer!


Dit wil je niet missen!

Wil je vandaag nog swingers leren kennen? Nu tijdelijk en beperkt een geweldige kans! Direct toegang tot de besloten community. Kom in contact met andere gelijkgestemden.

Mis het niet, voor het te laat is!