Bondage - Wat is bondage en BDSM? Lees het hier!
Bondage

Wat is bondage?

Een korte definitie is het beperken van de bewegingsvrijheid van één individu door een ander, met als doel het beleven van seksuele opwinding. Dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld door vast te binden met touwen of op te hangen aan haken, maar ook mentaal, wat betekent dat de controle psychologisch is. Bondage in het Engels betekent oorspronkelijk slavernij. Er is dus sprake van een ongelijke machtsverhouding, waarbij de sub (slaaf) zich helemaal moet overleveren en de Dom (meester) alles bepaalt. Dat betekent niet dat de dom de controle heeft, integendeel, het is deel van het spel dat de slaaf met een stopwoord de sessie kan beëindigen. De meester(es) moet zich dus aanpassen aan de grenzen van de slaaf, en goed aanvoelen waar die zijn, anders houdt het spel op.

Wat heeft dit met BDSM te maken?

Bondage maakt deel uit van een overkoepelende term, namelijk BDSM. De B staat voor Bondage & Disclipline, de D voor Dominance & Submissiveness, de S voor sadisme en de M voor masochisme. De B van Bondage en Discipline en is een onderdeel van deze voorkeuren en een aspect van alle BDSM-vormen. Het verschil met SM is dat bij bondage geen pijn wordt veroorzaakt als onderdeel van de seks. Het gaat zuiver om het weerloos maken van de slaaf en het spel met macht om daar seksueel genot bij te beleven. Dat kan met vastbinden, maar op met (vernederend) opdrachten, het eisen van absolute gehoorzaamheid en straf en beloning. Soms moet de slaaf alles aan de Meester vragen, zelfs om naar het toilet te gaan.

Wie doen er aan bondage?

Het komt voor in alle lagen van de samenleving, ongeacht geslacht, seksuele oriëntatie, klasse, culturele achtergrond of kleur. Het is alleen nog een taboe-onderwerp, dus precies hoeveel en wat voor mensen aan bondage doen, is niet bekend.Ze zijn ook niet te herkennen: Het kan je buurman zijn, de cassiére in de supermarkt of de leraar op school, je weet het niet. De meeste mensen doen bondage gewoon thuis met hun eigen partner en houden het heel simpel met het vastbinden met sjaaltjes en blinddoeken. Anderen gebruiken sex speeltjes, zoals haken om de slaaf aan op te hangen, kettingen, leren of stalen hand- en enkelboeien, leren of rubber pakken die zo strak zitten dat de slaaf niet kan bewegen en leren blinddoeken.

Wat is het spel?

Iedere deelnemer heeft een eigen rol. Slaven kunnen ook Meester zijn of andersom. Het doel je partner geheel aan je te onderwerpen, fysiek of verbaal. Dan kun je gaan “plagen,” en verschillende seksuele handelingen toepassen. De kunst is dan om het orgasme van de slaaf steeds uit te stellen en te stoppen, waarbij de slaaf smeekt om door te gaan. Je kunt ook je slaaf kietelen met een veertje, of met ijsblokjes aan het werk gaan. Echte pijn komt er meestal niet bij, hoewel je ook wasknijpers en dergelijke kunt gebruiken, maar dan kom je alweer in de buurt van SM. Dit wordt meestal betiteld als soft-bondage. De slaaf kan dan meestal nog wel loskomen. Extreme-bondage betekent zodanig vastgebonden worden dat er geen ontsnapping meer mogelijk is. Het gebruik van een stopwoord is dan heel belangrijk zoals “geel” en “rood”. Het spel wordt dan direct beëindigd.

Waar wordt bondage gedaan?

Zoals gezegd doen de meeste mensen thuis binnen hun eigen relatie aan Bondage en Discipline. Maar er is ook een grote subcultuur op internet waar mensen met deze voorkeur gelijkgestemden vinden. Ook in parenclubs worden BDSM-avonden gegeven en er zijn speciale feesten waar BDSM’rs elkaar ontmoeten. In de homo-scene komt het ook vaak voor en er zijn verschillende clubs en kroegen voor mensen met deze voorkeur. Er is dan wel vaak een dresscode, je dient gekleed te gaan in leer, latex of rubberen outfits. Binnen de BDSM-wereld wordt Bondage wel soms afgedaan als “te soft” of “vanille,” en een slap aftreksel van de echte harde SM waar pijn op de voorgrond staat. Toch kan alleen bondage al heel opwindend zijn, het gaat immers om de macht van de Meester en de volledige overgave van de slaaf!

Wil jij in contact komen met swingers die interesse hebben? Meld je nu aan bij onze online community!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen