Buitensex in de vrije natuur? Van het bos tot in de auto! Lees hier meer!
Buitensex

Buitenseks houdt kortweg in seks in de openbare ruimte. Dat kan gaan om een stel dat stiekem in de duinen ligt te vozen, tot een complete gangbang met tientallen toeschouwers. De eerste vorm van buitenseks komt uit de homo-wereld, waar het ook wel “dogging” of “cruising” wordt genoemd. Deze termen stammen uit de jaren vijftig, toen homoseksualiteit nog strafbaar was (en een groot taboe). Het ging hier om homo’s die ‘s nachts in parken, parkeerplaatsen of afgelegen bosjes op zoek gingen naar anonieme seks met andere mannen. In dezelfde tijd waren er in de VS heel wat tieners die hun eerste ervaringen opdeden in auto’s in drive-in bioscopen. Het ging dus allemaal over geheime seks buitenshuis.

Tegenwoordig omvat het begrip buitenseks veel meer en gaat het ook vaker om de spanning van zien en gezien worden. Het heeft dus een exhibitionistsiche en voyeuristische kant gekregen. Buitensex is een manier van seks als men thuis niet kan ontvangen of afspreken. Verder is het ook voor een bepaalde groep mensen die het extra opwindend vind om in de vrije buitenlucht sex te hebben.

Onder buitensex vallen eigenlijk seksuele handelingen op openbare plekken. Je kan hierbij denken aan de trein, het park, het strand, in de auto, op een boot, in of bij een openbaar zwembad of bijvoorbeeld in een bos. Het komt dus veel voor. Bekijk ook het filmpje van 101.TV waar Julia en Samya samen ook praten over buitensex.

Wat is buitensex?

Er zijn nog steeds tieners die het in auto’s doen, stelletjes in de duinen en homo’s die cruisen, maar echte doggers (of dogettes) kunnen veel verder gaan, tot en met een volstrekt anonieme gangbang met veel toeschouwers. Het gebeurt niet alleen maar meer in parken en auto’s, maar ook op parkeerplaatsen, industrieterreinen, bepaalde naaktstranden, het bos, noem maar op.

Wie doen er aan buitensex?

Iedereen kan aan buitenseks doen, of je nou homo bent, hetero, bi, single of een (deel van) een stel. Het komt voor in alle geaardheden, lagen van de bevolking, sociale status, culturele achtergronden en seksuele voorkeuren. Was het vroeger een geheime manier voor homo’s om elkaar te ontmoeten of Amerikaanse tieners die het stiekem in auto’s deden, nu is het een hele subcultuur met eigen codes, communicatiemiddelen en jargon.

Waar wordt aan buitensex gedaan?

Het is nog steeds in zwang om gewoon naar een bekende ontmoetingsplek te aan en te kijken wie je tegenkomt. Als je op internet zoekt, is het vrij makkelijk om erachter te komen waar bij jou in de buurt aan buitenseks wordt gedaan. Je bent dan volstrekt anoniem en je hoeft geen enkele persoonlijke informatie prijs te geven. Maar er zijn tegenwoordig ook talloze websites waar mensen afspraakjes maken voor buitenseks Dit is wel veiliger dan zomaar op stap gaan, je kunt elkaar immers met een chat en een paar foto’s een beetje uittesten voor je echt een ontmoeting hebt. Verder zijn er een aantal parenclubs met veel natuur waar aan buitenseks wordt gedaan, bijvoorbeeld Kasteel Waterloo in Limburg.

De ontwikkeling van seks in de buitenlucht

Terwijl buitenseks dus in eerste instantie bedoeld was voor geheime seks, nu is het veel meer dan vroeger een spel van kijken en bekeken worden bij het seksen in het openbaar, of het nu met je partner is, een volstrekt vreemde, of met meerdere mensen die je al dan niet kent. Veel mensen vinden het uiterst opwindend om bekeken te worden tijdens de seks. Aan de andere kant heb je voyeurs, die juist liever toekijken en daar geil van worden. Buitenseks gebeurt dus niet meer alleen maar in een donker park, maar ook op openbare plekken waar je gezien kunt worden, zoals een naaktstrand of in een auto, op industrieterreinen en parkeerplaatsen, of in de bioscoop. Sommige mensen nodigen zelfs publiek uit als ze buiten gaan seksen, via sms of internet.

De kenmerken van een ‘buitensekser’

Maar hoe herken je een ‘buitensekser’ als je zelf op stap gaat? En hoe weet je wat die ander wil? Nou, door het leren kennen van de zogenaamde kleurcode. Dit is een oorspronkelijk Amerikaans begrip, wat in de jaren zestig werd gebruikt door homo’s om te laten zien van wat voor seks ze hielden, zonder dat hetero’s het in de gaten hadden. Homoseksualiteit was toen immers niet alleen maar een taboe, maar ook wettelijk verboden. In de homoscene ontstond het gebruik van zakdoeken in je achterzak, in verschillende kleuren en aan de rechterkant of aan de linkerkant. Deze code is wel iets anders geworden, maar de echte buitenseksers weten waar ze naar moeten kijken. Je kunt er wel van uit gaan dat als iemand een zakdoek uit zijn kontzak laat hangen, degene aan buitenseks doet.

Maar wat zijn dan die kleuren en wat voor betekenis hebben ze? En wat is het verschil tussen links of rechts? De tweede vraag is simpel te beantwoorden: Rechts betekent actief, of “top’, links betekent passief of “bottom.” De kleuren zijn als volgt:

Zwart/wit: safe seks
Zwart: SM Grijs: bonding and domination
Lichtblauw: pijpen of gepijpt worden
Donkerblauw: neuken of geneukt worden
Rood: fistfucking
Roze: dildo
Paars: Piercing
Fuchsia: slaan en geslagen worden
Geel: plasseks
Bruin: poepseks
Oranje: ik doe alles

Homo-ontmoetingsplaatsJuist homo’s staan ook bekend voor seks in de buitenlucht. Er zijn ook zogenaamde homo-ontmoetingsplaatsen.
Hier komen mannen samen voor het hebben van seks met elkaar.

Subcultuur

Buitenseks is dus een soort subcultuur, met eigen regels en strikte geheimhouding. Het is namelijk in Nederland nog wel strafbaar om naakt over straat te lopen of in het openbaar te neuken en je kunt er een boete voor krijgen. De plekken waar aan buitenseks gedaan wordt wisselen dan ook steeds, zogauw de plek bekend wordt bij de politie, verkast het hele gebeuren ergens anders naartoe. Ook dit kun je volgen op internet, er zijn diverse websites die de nieuwste plekken op het net zetten, de zogenaamde radar-sites. Let wel op dat de site up-to-date en actueel is, anders kom je niemand meer tegen.

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen