Gratis dating- Hoe werkt een gratis datingsite? Lees t hier!
Gratis dating
4 min. leestijd

Gratis dating

Dating kan tegenwoordig van alles betekenen. Veel mensen zijn op zoek naar een vaste relatie en daten om een levenspartner te vinden. Maar je kunt ook een one-night-stand willen, een Friend with Benefits, een minnaar(es), of een sekscontact. Voor dat laatste zijn gewone datingsites niet erg geschikt en kun je beter naar een seks-date zoeken. Het wemelt op internet van vrouwen en mannen die zich aanbieden via een seksdatingsite.

Het wemelt ook van de “gewone” datingsites op internet waar je singles kunt leren kennen. Sommige daarvan zijn behoorlijk prijzig.

Wat is gratis dating?

Vaak wordt gesuggereerd dat het gratis is, omdat je voor een inschrijving of lidmaatschap niet hoeft te te betalen, waarna blijkt dat je wel moet betalen als je bijvoorbeeld wilt reageren op een profiel. Er zijn ook écht gratis datingsites, waarover later meer, en ook op Facebook wordt er aan gratis dating gedaan.

Het nadeel daarvan is dat Facebook voornamelijk bedoeld is voor andere dingen, zoals dingen delen met vrienden en kennissen, en niet om een date te vinden.

Helemaal gratis is eigenlijk nooit mogelijk. Zo zal Tinder wel op het eerste oog gratis lijken, maar deel je daar veel persoonlijke gegevens die Tinder wellicht weer verkoopt aan derden? Sites waar jij je gratis kan aanmelden is natuurlijk leuk. Toch zal de schoorsteen ook bij dat soort bedrijven moeten blijven roken om bijvoorbeeld de server (waar de website gehost is) te kunnen betalen. Dit kan dan later door abonnementen aan te bieden of door adverteerders die advertentieruimte kopen op de website.

Gratis daten bij een datingsite, hoe is dat?

Nou in ieder geval is het makkelijker dan vroeger, toen je een advertentie moest zetten in de krant. Door de komst van internet is daten steeds makkelijker en goedkoper geworden. Je hebt namelijk meer keus, meer informatie, de communicatie gaat ook sneller. Je kunt vooraf met elkaar chatten om te kijken of het klikt. Verder hebben datingsites meer mogelijkheden om te zorgen dat je een goede match maakt. Zo wordt je profiel bekeken en gematcht om je in contact te brengen met iemand die bij je past. Sommigen doen zelfs een persoonlijkheidstest.

Het is ook relatief veilig, als je de juiste site kiest, wordt ieder profiel of inschrijving handmatig geverificieerd. Je krijgt dus niet met neppers of oplichters te maken. Let op: Niet iedere site doet dit, behalve als het wordt aangegeven.

Hoe werkt een gratis datingsite?

Stap één is om de juiste site te vinden. Je hebt allerlei soorten en maten, voor mensen met of zonder niveau, hoogopgeleiden, jongeren, homo’s en lesbiennes, senioren, noem maar op. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de dertig en de zestig.

Let goed op dat niet alleen je inschrijving of lidmaatschap gratis is, maar ook alle andere dingen, zoals reageren op advertenties of gematcht worden. Anders kan het flink in de papieren gaan lopen.

Zodra je je hebt aangemeld, wordt je gevraagd een profiel te maken. Dit is meestal een lijst met vragen die je kunt beantwoorden, dus je hoeft het niet helemaal zelf te bedenken. Er wordt gevraagd naar je uiterlijk, je hobby’s, je interesses, je voorkeuren, wat je van een date verwacht en natuurlijk een foto. Ook kun je aangeven wat voor soort contact je zoekt en met wat voor iemand.

Gratis datingsiteEen gratis datingsite is vaak niet 100% gratis. Het uiteindelijke doel is toch vaak een abonnement te verkopen. Het aanmaken van een profiel is vaak wel gratis.

Op zoek naar de ware

Vervolgens krijg je toegang tot een database met profielen waar je kunt zoeken naar iemand die je leuk lijkt, alvorens te reageren. Jouw profiel wordt ook geplaatst en andere singles kunnen ook op jouw advertentie reageren. Als je contact wilt, kun je het beste beginnen met wat te chatten, om te kijken of het ook echt klikt. Wees duidelijk over je verwachtingen en verlangens, en wees eerlijk over jezelf. De volgende stap is de telefoon, dat is alweer wat persoonlijker. Deze stap kun je natuurlijk ook overslaan, als je echt denkt: “Dit is het.” Nu moet je een afspraak gaan maken. Doe dit op neutraal terrein, zoals door uit eten te gaan, naar de film of iets anders wat jullie allebei leuk vinden, zoals misschien een wandeling langs het strand.

Begin niet meteen over seks, maar neem de tijd om een eventuele vrijpartij voor te bereiden en begin voorzichtig een erotische sfeer in het contact te brengen.

Zeker een vrouw zal daar behoefte aan hebben. Manner willen meestal eerder seks, maar vrouwen moet je versieren en een beetje opwarmen, voordat ze zin krijgen.

 

Dating

Dating start met elkaar leren kennen. Dat begint met chatten en eventueel telefoneren en later afspreken. Sex is niet direct aan de orde. Wil je dat? Gebruik dan daarvoor speciale sexsites voor sexafspraken of he vinden van (amateur)hoeren.

En wanneer komt de seks dan?

Er is allerlei discussie over het moment supréme, namelijk wanneer begin je met seks? Dat hangt helemaal af van wat je wilt, en als het goed is, heb je dat inmiddels al aangegeven. Voor een one-night-stand is één avond meestal wel voldoende. Wil je meer, dan kun je er langer over doen en bijvoorbeeld voorzichtig wat gaan zoenen. De seks komt dan wel bij een volgende ontmoeting, of zelfs bij die daarna. Er zijn mensen die vinden dat je elkaar zelfs maanden moet kennen voordat je aan seks begint, maar er zijn er ook genoeg die er helemaal geen probleem mee hebben om halsoverkop verliefd te worden en meteen het bed in te duiken.

Communicatie en respect zijn hierbij de sleutelwoorden, wees dus open over jezelf en je verlangens en communiceer dat ook met je date. Wat wil hij of zij? Wat niet? Wanneer en waar?

Ga niet pushen en weet dat “nee” ook echt betekent nee, dat is een kwestie van respect. Als je zelf open bent, bijvoorbeeld door een persoonlijk verhaal te vertellen, zal de ander ook opener reageren, en dat geldt ook voor praten over seks. Voor de meeste vrouwen, en ook sommige mannen, is dat al deel van het voorspel. De seks zal er alleen maar beter van worden!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen