Is swingen hetzelfde als partnerruil? Lees het antwoord op parenclub.eu!
Verschil swingen en partnerruil
2 min. leestijd

Verschil swingen en partnerruil

Is er een verschil tussen swingen en partnerruil? Nee, in de oorspronkelijke swingerswereld, die ontstond in de jaren zestig en zeventig was dit een en hetzelfde begrip. Swingen betekende alleen seksueel contact met twee of meerdere koppels tegelijk, verder ging de definitie niet. Er werd onderscheid gemaakt tussen “soft-swap,” waarbij niet geneukt werd, maar wel gevingerd, gebeft, gepijpt of gerimt. Bij echte doeners en veteranen werd dit soms gezien als een beetje een slap aftreksel van het echte were en niet erg serieus genomen. Als er wel geneukt werd, vaginaal of anaal, sprak je van “full-swap,” Maar natuurlijk waren die mensen ook ooit beginner, en alleen ‘soft-swap” is heel normaal als introductie op het echte penetreren en neuken.

Deze vorm van swingen bestaat nog steeds en steeds meer mensen hebben een open relatie, waarbij seksuele trouw minder belangrijk is dan de kwaliteit van de relatie zelf. Maar door de jaren heen is het begrip swingen een stuk veel omvattender geworden. De homobeweging kwam op en biseksuelen kwamen uit de kast. Ook alleengaanden gingen swingen, samen met een stel of in een een-op-een contact zonder bijbedoelingen als bijvoorbeeld een relatie. Weer anderen vormden gelegenheids-stellen, om discreet en anoniem seks met elkaar te hebben.

Swingen anno nu

Tegenwoordig betekent swingen dus eigenlijk alle vormen van vrijblijvende seks en een van de beste manieren om dat veilig te doen, is in een parenclub. Het grote voordeel daarvan is dat je wel aan elkaar kunt snuffelen voordat je de speelruimte induikt en dus niet alleen op een foto af hoeft te gaan. Op deze manier weet je ook dat je niet te maken hebt met oplichting of mensen die met een fake-profiel op internet zitten en eigenlijk heel iemand anders zijn of geld willen. Ook een voordeel is dat de seks plaatsvindt in de club zelf, dus je hoeft geen vreemden in je huis toe te laten als je vrijblijvend wilt neuken. Verder is het discreet en anoniem.

Je komt dus anno nu van alles tegen wat onder swingen is komen te vallen. Swingers zijn er van alle rangen en standen, alle geslachten, alle seksuele voorkeuren; het is een bonte mix. Allerlei combinaties zijn  mogelijk. Sommige stellen willen graag een trio met een andere vrouw, waarbij de man toekijkt en zich aftrekt, of actief meedoet en beide vrouwen neukt. Dit is de ultieme  seksfantasie van een heleboel mannen! Maar de combinatie man-man-vrouw komt ook voor, alleen wat minder vaak. Sommige vrouwen vinden het heerlijk om zich door twee kerels te laten nemen. Als je nog een stapje verder gaat, heb je een Gang-Bang. Dit betekent dat een vrouw zich door een groot aantal mannen laat neuken.

Swingen als biseksueel

Ook voor veel bi-seksuelen is swingen een uitkomst. Je hoeft namelijk niet meteen een verhouding te beginnen als je met iemand van dezelfde sekse wil neuken. Je vaste partner kan dan hetero zijn, maar als swinger kun je helemaal vrijblijvend je liefde voor je eigen geslacht uitleven. Of je hebt een homo-relatie, met hetero-verlangens erbij. Ook dan kun je in een parenclub terecht voor een sekscontact. Niemand weet ervan, behalve je mede-swingers en je hoeft je geaardheid dan ook niet openbaar te maken. En wellicht kun je je partner verleiden om toe te kijken!

Swingen als single

Een relatief nieuwe vorm van swingen zijn singles die op zoek zijn naar “casual sex.”  Ook die kom je in parenclubs tegen. Niet alle clubs laten single mannen toe, dus dan is het handig om een vriendinnetje mee te nemen en als gelegenheidsstel te komen. Maar in de meeste clubs zijn tegenwoordig ook alleengaande mannen toegestaan. Wel wordt er op gelet dat de man-vrouw verhouding een beetje in balans is. Ook single vrouwen kom je tegen in parenclubs, ze zijn nog in de minderheid, maar steeds meer vrouwen worden seksueel actief als swinger  en stappen een club binnen voor vrijblijvende seks. Daarbij is het handig te weten dat in bijna alle clubs single vrouwen een streepje voor hebben. Vaak is de entree gratis en respect staat hoog in het vaandel. Het motto is overal: niets hoeft, (bijna) alles mag en nee is nee. Ook een voorzichtig nee!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen