Wie zijn swingers? Lees het antwoord op parenclub.eu!
Wie zijn swingers?
3 min. leestijd

Wie zijn swingers?

Wie zijn swingers? Swingers zijn er in soorten en maten, van alle lagen van de bevolking, iedere afkomst, ieder beroep, ieder geslacht, iedere seksuele voorkeur, en ieder inkomen. Ze zijn aan hun uiterlijk niet te herkennen, er zijn dikke en dunne swingers, grote of kleine, mooie en lelijke. Maar het is nog steeds taboe, alleen swingers weten wie swingers zijn. Er wordt niet over gepraat, behalve dan onder swingers zelf. Toch wordt overal geswingd een waarschijnlijk ken je ook iemand die het doet zonder dat je het weet. Het kan de buurman zijn, de onderwijzer op school, de directeur van de bank, je collega, je baas, de ober in het restaurant,, de buschauffeur, swingers zijn er in alle rangen en standen en je komt ze overal tegen. Je zou het een subcultuur kunnen noemen, een bonte mix van allerlei soorten mensen met een gemeenschappelijke voorkeur, namelijk het hebben van vrijblijvende seks met anderen dan je partner of ook als je geen partner hebt.

Wat speelt er binnen de swingerswereld? De mogelijkheden.

Binnen de swingerswereld zijn wel bepaalde groepen te onderscheiden. Sommigen doen alleen aan partnerruil, anderen houden van trio’s, weer anderen zijn singles op zoek naar een sekscontact waar geen relatie aan vast zit. Ook zijn er verschillende manieren waarop geswingd wordt, in een parenclub, via een datingsite thuis of in een hotel of door zelf een site te maken. Dan is er ook nog een onderscheid tussen swingen waarbij vaginaal of anaal geneukt wordt, de zogenaamde “full-swap” en swingen wat niet verder gaat dan zoenen, strelen, aftrekken, pijpen en beffen, de “soft-swap.”  Beginnende swingers gaan meestal niet verder dan een “soft-swap,” door veteranen wordt meestal wel geneukt. Hier volgt een kort overzicht.

Partnerruil is de oudste vorm van swingen en bestaat eruit dat twee stellen met elkaars partner  seks hebben. Dit is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog, toen piloten hun vrouw moesten achterlaten om de oorlog in te gaan en misschien nooit meer terug te komen. De piloten zorgden er niet alleen voor dat hun vrouwen materieel voorzien waren als ze naar het front gingen, maar ook seksueel. Zo ontstond er een cultuur waarin het normaal was om seks te hebben met iemand anders buiten de relatie of het huwelijk. Deze vorm bestaat nog steeds en vooral bij de landelijke organisatie NVSH wordt nog steeds op deze manier geswingd.

Maar er zijn meer soorten swingers. Tegenwoordig, sinds de komst van het internet, is het makkelijker geworden om vrijblijvende en anonieme seks-contacten te vinden. Er zijn een aantal datingsites en sommigen maken hun eigen site om mede-swingers te zoeken. Meestal gaat het dan om twee stellen die thuis of in een hotel seks met elkaar hebben. Maar het komt ook voor dat swingers orgieën organiseren met meerdere stellen, of dat er aan trio’s wordt gedaan, meestal in de combinatie vrouw-vrouw-man. Veel mannen hebben de heimelijke fantasie om hun partner met een andere vrouw te zien seksen. Het omgekeerde, man-man-vrouw komt ook voor, maar is betrekkelijk zeldzaam.

Een andere manier van swingen is het bezoeken van een parenclub. Dat heeft het voordeel dat je wat aan elkaar kunt snuffelen voordat je met elkaar uit de kleren gaat. Internet-swingen heeft als nadeel dat je moet afgaan op een foto en wellicht een chatgesprek, zonder de persoon gezien te hebben. Je weet dan dus niet met wie je in zee gaat, of het oplichting is of dat iemand met een fake-profiel zich voordoet als een ander. In een parenclub zie je elkaar live, dus dan weet je beter met wie je wat gaat doen. De variatie van swingers is in parenclubs groter dan bij internet-swingen. Je vindt er hetero’s, homo’s, biseksuelen, transseksuelen, stellen, singles, voor elk wat wils. In alle parenclubs geldt: Niets hoeft, (bijna) alles kan en nee is nee. Er heerst vaak een ongedwongen sfeer met een gezellige bar en een dansvloer. Zo kun je rustig kijken of er iets voor je bij zit en op een spontane manier contact met elkaar maken voordat je de speelruimte in gaat voor actie. Je kunt zelfs alleen voor de gezelligheid en de erotische sfeer komen, heerlijk kijken en bekeken worden en dan thuis elkaar lekker verwennen. Of, als je single bent, een leuke one night stand ontmoeten zonder dat je ergens aan vast zit.

Kortom, swingen is voor iedereen, maar voornamelijk voor vrijdenkers. Wat alle swingers gemeen hebben, is het verlangen om met meerdere partners vrijblijvende seks te hebben en het ook echt te doen! Swingers houden het niet bij een fantasie, maar voeren hun verlangen uit!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Dragan
Door

Dragan

op 28 May 2021

Hallo,is ook nu iets open?? 4h39 donderdag???bel mij op 0498561291

Cornelis Meijer
Door

Cornelis Meijer

op 14 Nov 2021

Ik weet niet of ik hier een antwoord kan verwachten: de meeste sexsites werken met nepprofielen. Kan ik hier namen krijgen van sexsites met echt fysiek contact?

Stella Trevin
Door

Stella Trevin

op 15 Nov 2021

Dag Cornelis, Op veel sexsites wordt inderdaad met fictieve profielen gewerkt. Vandaar dat wij ook onze eigen swingerscommunity hebben opgericht. Dagelijks melden zich bij ons nieuwe swingers aan. Je kunt in onze community dus daadwerkelijk contact leggen met andere mensen. Zie ook: https://parenclub.eu/community/ Veel plezier gewenst alvast! Stella, Parenclub.eu

Reactie plaatsen