Zijn swingers ook alleenstaand? Lees het antwoord op parenclub.eu!
Zijn swingers ook alleenstaand?
2 min. leestijd

Zijn swingers ook alleenstaand?

Zijn swingers ook alleenstaand? Jazeker wel, tegenwoordig. Dat is ooit wel anders geweest. De eerste vorm van swingen was partnerruil, twee stellen die elk hun partner uitleenden aan de partner van het andere stel. Daar is de laatste decennial verandering in gekomen. Vroeger waren bijvoorbeeld parenclubs strikt voor koppels en werden alleengaanden niet toegelaten. Vandaag de dag is dat wel anders. Eerst werden alleen single vrouwen toegelaten, en geen mannen. Dat is bij sommige clubs nog steeds zo. Maar bij de meeste parenclubs zijn  nu wel alleengaande heren welkom. Wel wordt er gelet op de man-vrouw verhouding en is de entree voor single mannen behoorlijk prijziger dan voor stellen of vrouwen. Single vrouwen komen soms zelfs helemaal gratis binnen! Andere swingers komen als gelegenheidsstel, terwijl ze geen vaste relatie met elkaar hebben. Ook biseksuelen kunnen in een parenclub terecht. Er zijn dus heel veel soorten alleenstaande swingers. Hier een beknopte beschrijving.

Voor een heleboel alleenstaande biseksuelen is een parenclub helemaal het einde. Je kunt er seks hebben met een stel (een trio), met een andere bi-man of met een bi-vrouw. Je wordt in een parenclub niet afgerekend op je seksuele voorkeur, swingers zijn immers vrijdenkers. In een parenclub is het taboe “biseksueel” niet van toepassing. Dat is in de normale maatschappij wel anders en ook in de homowereld word je soms gezien als iemand waar een luchtje aan zit. Swingers hebben geen last van dit soort vooroordelen en je hoeft ook niet bang te zijn dat je seksuele voorkeur bekend wordt. Alles wat in een parenclub gebeurt, of op andere plekken waar mensen swingen, blijft privé en anoniem. Discretie staat hoog in het vaandel.

Alleenstaande man

Als man alleen kun je bij de meeste parenclubs wel terecht, maar er wordt wel een streng toelatingsbeleid gehanteerd in de meeste clubs. Daarnaast zijn de entreeprijzen behoorlijk hoog bij sommige clubs en betaalt een single man meer dan een stel. De prijzen zijn meestal wel all-in, maar dan nog is het een aardige klap geld. Dit geldt voornamelijk voor de luxueuzere clubs, waar veel internationale zakenlieden komen genieten van de seksuele vrijheid in Nederland. Verder is voldoen aan de dresscode zeer belangrijk. Je wordt verwacht in clubwear,  een kostuum of zelfs een smoking. In de club zelf is de dresscode meestal alleen een sexy slip of boxer, maar je moet wel binnen zien te komen, dus je moet je op je paasbest kleden. Een spijkerbroek met gympen wordt niet op prijs gesteld en in een dergelijk tenue wordt je ook niet toegelaten.

Alleenstaande vrouw

Dan de single vrouwen. Weinig vrouwen hebben de moed om in hun eentje naar een parenclub te gaan, maar dat is onterecht. In de meeste parenclubs hebben alleengaande dames een streepje voor en er wordt goed op gelet of ze niet worden lastiggevallen tegen hun zin, De entree kost bijna niets of is zelfs helemaal gratis. In alle clubs geldt: Niets hoeft, (bijna) alles kan en nee is nee. Ook een voorzichtig nee moet genoeg zijn en je hoeft je niet te laten aanraken als je dat niet wilt. Hier wordt ook streng de hand aan gehouden, wederzijds respect staat hoog in  het vaandel in de meeste parenclubs. Je bent als alleenstaande vrouw waarschijnlijk veiliger in een parenclub dan in een gewone kroeg of club.

Tot slot de gelegenheidsstellen. Dat zijn de mensen die houden van “friends with benefits,” losse (vriendschaps-)relaties met seks als extraatje erbij. Ideaal als je wel seks wilt, maar geen relatie. Of als je eigen partner niet meewil, en je met een ander gaat swingen. Alles in goed overleg, natuurlijk. Je kunt ervoor kiezen om alleen met elkaar seks te hebben, of om elkaar vrij te laten en ook met andere mensen te seksen. Ook kun je op zoek naar een trio, met een andere man of vrouw erbij. Dit fenomeen bestaat nog niet zo lang, maar vooral veel jonge mensen hebben tegenwoordig dergelijke losse, vriendschappelijke seks-relaties.

Hoe dan ook vergt het wel enige moed om als alleenstaande een parenclub voor het eerst te bezoeken. Gelukkig heerst er vaak een zeer tolerante, gezellige en ongedwongen sfeer aan de bar, het buffet en op de dansvloer. Je zult je dus sneller thuis voelen dan je misschien denkt!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen