Femdom - Wat is (een) femdom en wat houdt het in?
Femdom

Femdom is een term uit de BDSM-wereld die in eerste instantie alleen sloeg op een vrouw die seksueel genot beleefde aan het domineren of pijnigen van een “slaafse” man (of vrouw), ook wel een sub genoemd. Sub staat hierbij voor het Engelse submissive; onderdanigheid.

Femdom is een afkorting van Female Dominant en staat ook bekend onder de noemers van Meesteres, Dommette, Dominatrix, Godin en Supreme Female. Er is een gradatie van de hoeveelheid macht die een femdom heeft. Sommige zijn alleen tijdens de seks dominant, anderen leven 24/7 als godin met een man (slaaf) die alles moet doen wat ze zegt. Femdom kan dus ook slaan op een levenswijze, er hoeft helemaal geen seks bij aan te pas te komen. Deze vorm wordt ook wel female Supremacy genoemd; het beginsel dat vrouwen sterker zijn dan mannen.

Hoe is femdom ontstaan?

De eerste femdoms, die in het Westen opereerden waren meestal professionals, dit was al in de negentiende eeuw. Vooral in de grote steden waren privé-huizen waar onderdanige mannen betaalden om zich door een vrouw te laten vernederen en slaan. Vaak waren dit mannen met veel status, geld en invloed, die in hun dagelijkse werk dominant moesten zijn, maar zich ter ontspanning graag als slaaf wilden opstellen in een femdom.

Echte femdoms boden hierbij geen seks aan, maar speelden alleen het spel met de macht en het toebrengen van pijn met zweepslagen. Daarmee wilden zij zich onderscheiden van “gewone” prostituees, die verboden waren. Maar er waren ook privé-huizen waar er naast femdom ook kinky sex bij kwam kijken en in de slaapkamer gebeurde natuurlijk een heleboel waar wij niets van weten. In de eerste jaren van het femdom kwamen vaak mannen die in het dagelijks leven veel status, geld en invloed hadden bij een femdom. Ze lieten zich domineren in het femdom.

Wat is het verschil tussen een femdom en een dominatrix?

Tegenwoordig wordt er onderscheid gemaakt tussen vrouwen die zich Dominatrix noemen en vrouwen die een femdom zijn. Een dominatrix is meestal een professional, een prostituee is, die je betaalt om je te laten domineren en vernederen. Dit is anders dan een femdom. Vrouwen die zelf plezier beleven aan het spel met macht, onderwerping en pijn, dat is een echte femdom. Sommige femdoms doen het tegen een kleine vergoeding, als amateurhoer. Deze vrouwen ontvangen meestal thuis en hebben dan een complete kamer met attributen zoals boeien, touwen, leren riemen en zwepen. In sommige bordelen wordt dit soort seks aangeboden, dan gaat het zuiver om het geld en voelt de dominatrix geen seksuele opwinding bij het spel. Dat is jammer, want juist het beiden genieten van seks op deze manier, kan je relatie verbeteren. Psychologisch gezien is het namelijk de ultieme vorm van vertrouwen en intimiteit.

Femdom in een seksuele context

Femdom is ontstaan vanuit de SM-wereld en is lang alleen verbonden geweest met seksuele handelingen die onderdanigheid, macht en pijn uitdrukken. Ook wel het “spel” genoemd. Dit wordt ook wel BDSM genoemd. Er zijn er betrekkelijk weinig van, dus als je een Meesteres wilt vinden, moet je goed zoeken. Het spel kan verschillende vormen aannemen. Het kan zijn dat de slaaf alleen haar voeten moet likken, voor haar moet knielen of (vernederende) opdrachten uitvoeren. Dan is het spel dus meer mentaal. Maar er zijn ook dommettes die de partner vastbinden, vaak met leren en stalen hand- en enkelboeien, of anderszins de “sub” in zijn bewegingsvrijheid beperkt, zoals door oogmaskers of knevels aan te brengen. De echte “harde” femdom gaat nog verder; hier gaat het om het slaan met zwepen, spelen met messen en naalden, tepelklemmen, kaarsvet, en seksspeeltjes. Dit wordt ook wel extreme bondage genoemd.


Heb je een fantasie om onderdanig te zijn aan een femdom? Vraag jij je af of dit een verkeerd verlangen is? Een informatief (Engels) filmpje over femdom kan je hierboven bekijken.

Femdom als levenstijl

Veel femdoms zeggen dat zij hun seksuele voorkeur al vanaf een hele jonge leeftijd hebben gehad. Voor hen is het niet alleen een spel, maar een deel van hun identiteit. Dat wil zeggen dat ze ook buiten de slaapkamer de baas willen zijn en dat hun partner zich onderdanig en slaafs opstelt. Sommige subs mogen zelfs niet zonder toestemming naar het toilet.

In het meest extreme geval is de machtsongelijkheid 100% van de relatie en moet de man werkelijk alles doen wat zijn godin wil. Dat houdt ook in dat zij uitmaakt wat ze wil qua seks en wanneer en dat de submale daaraan moet gehoorzamen. De slaaf aan de andere kant wordt vaak seks onthouden , als straf, en sommigen dragen een kuisheidsgordel. Dit kan zelfs 24/7 zijn, de hele relatie staat dan in het teken van macht en onderwerping.

Hoe vind ik een femdom?

Er zijn verschillende manieren om femdoms te vinden. Het eerste is internet, waar naast hoeren ook gewone femdoms adverteren of afspraakjes maken. Meestal gaat het dan alleen om de seks. Verder hebben de meeste parenclubs wel een BDSM-avond of kinky party waar je vrouwen in een leren corset en met hoge laarzen aantreft. Meestal moet je wel zelf de speeltjes meenemen. Verder kun je natuurlijk ook je fantasie opbiechten aan je partner, misschien vindt zij het ook wel iets om te proberen. Je hoeft niet meteen allerlei attributen te kopen. Het kan ook allemaal met gewoon touw, kaarsvet, ijsblokjes, wasknijpers en blinddoeken en je hoeft ook geen corset aan. Toch is met name leren kleding en attributen, zoals handgemaakte zwepen, een manier om het allemaal nog spannender te maken!

Word nu lid en kom in contact met andere liefhebbers!

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen