Swingerklub Club Culture Houze in Berlijn (Duitsland), lees hier alle info!
Swingerclub Club Culture Houze in Berlijn
6 min. leestijd

Swingerclub Club Culture Houze in Berlijn

Parenclub Club Culture Houze is gelegen in Kreuzberg, één van de hipste buurten van de bruisende hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Hier valt werkelijk van alles te doen: eten, drinken, uitgaan, muziek, theater, film, kunst, natuur, en natuurlijk een echte Berlijnse parenclub bezoeken. Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland, op zo’n 70 kilometer van de Poolse grens, en was lang een verscheurde stad en een westerse enclave in het communistische Oost-Duitsland, ofwel de DDR. Dit deel van Duitsland werd na de Tweede Wereldoorlog geannexeerd door het Sovjet-regime, en alleen het westelijke deel van Berlijn hoorde nog tot het vrije westen. Dwars door Berlijn werd een muur gebouwd, die het onmogelijk maakte voor Oost-Duitsers om te ontsnappen naar het vrije westen. Deze situatie heeft ruim veertig jaar geduurd, tot de onvrede in de DDR zo groot was dat in 1990 de Muur werd afgebroken door een massa demonstranten, wat leidde tot een hereniging van Oost- en West-Duitsland als één republiek, de Bundesrepublik Deutschland.

Meer informatie

Berlijn werd als grootste stad de hoofdstad van het nieuwe land en is tegenwoordig een moderne, westerse metropool met 3,5 miljoen inwoners en een dichte infrastructuur. Berlijn is een grote internationale speler op het gebied van cultuur, politiek en wetenschap en een belangrijk economisch centrum. De stad telt 170 musea, 12 theaters, 31 universiteiten en hogescholen, 4 kunstacademies, en herbergt de grootste medische faculteit in Europa, de Charité. Er wonen meer dan 160.000 studenten en het nachtleven in Berlijn is wereldberoemd. Berlijn is voor een dergelijke metropool een bijzonder groene stad, met veel natuur en parken die zo’n 22 procent van het stadsgebied omvatten. Berlijn is ook een favoriete toeristenstad, vooral in het oude centrum in de wijk de Mitte, waar je je nek breekt over de toeristische attracties en vakantiegangers uit de hele wereld de straten bevolken. De Berlijnse mentaliteit is er een van vrijheid en liberalisme, en met de relatief lage kosten van een verblijf zeer aantrekkelijk voor buitenlandse bezoekers. Hier kan werkelijk alles!

Swingerklub Club Culture Houze is gelegen in het district Kreuzberg, een van de levendigste wijken van de stad, afgezien van de oude binnenstad, ook wel de Mitte genoemd. Kreuzberg ligt net buiten het centrum in het zuidoosten van Berlijn en was vroeger een chjique, exclusieve buurt voor de hogere klasse. Tegenwoordig wonen er in de wijk ook veel studenten, kunstenaars, muzikanten en andere afwijkende bevolkingsgroepen. Het is dus een wat eccentrieke en dubbele wijk geworden, met in het oostelijke deel voornamelijk de shabby hipsters en alternatievelingen en in het westen de rijke, conservatieve bewoners. In dit deel van de stad wonen ook opvallend veel Turken, waardoor er veel traditionele Turkse eettentjes zijn, naast de exclusieve restaurants in het rijkere gedeelte van de wijk. Hier overnachten, eten en drinken hoeft je bijna niets te kosten en je bent met de metro binnen tien minuten in de Mitte, waar alles veel duurder en drukker is.

Niet dat je je in Kreuzberg zult vervelend; er is werkelijk van alles te doen. De wereldberoemde nachtclub Berghain bijvoorbeeld, de grootste van heel Berlijn, ligt midden in dit gebied. Deze House-Elektroclub is een instituut geworden in het Berlijnse nachtleven en het feest gaat tot ver in de volgende dag door. In Berlijn zijn namelijk geen sluitingstijden, dus je kunt dag en nacht uitgaan als je dat wilt. Een andere club in de buurt is Watergate, waar meer klassiekers gedraaid worden en die prachtig gelegen is aan de rivier de Spree, die door heel Berlijn loopt. Wil je toch het centrum in, dan pak je de metro naar de nachtclub weekend, die op de bovenste verdieping van een flatgebouw is gevestigd en een indrukwekkend uitzicht biedt op de stad. Je bent ook in no time in de echte uitgaansstraat de Oranienstrasse, waar het wemelt van de bars en kroegen, zoals de homobar Bar Roses, die heerlijk kitscherig is ingericht en waar je ook veel lokale hedonisten en vrijdenkers tegenkomt.

Winkeltjes in Kreuzberg vind je in het gebied rond de Mariannenplatz en ook de Oranienstrasse stikt werkelijke vand de aparte boetiekjes. Hier vind je veel retro, design, en vintage kleding, assecoires, en andere artikelen, tweedehands of nieuw, het is maar wat er in je budget past. De grote ontwerpers en warenhuizen liggen echter in de Mitte, vooral aan de Friedrichstrasse, het beroemdste winkelgebied in Berlijn, waar je wel geld in je zak moet hebben. Winkels in de middenklasse en een groot winkelcentrum tref je aan op en rond het Alexanderplatz en even verderop op de Hackischer markt vind je weer veel alternatieve winkels en boetiekjes die niet zo duur zijn.

 

Swingerklub Club Culture Houze Kooi

Rondom en in swingerklub Club Culture Houze

Middenin het district Kreuzberg ligt het grote Görlitzerpark, een oase van groen in de stad, waar je heerlijk kunt zonnen of picknicken op de grote grasvelden en aan de oevers van het meer wat er ligt. Er is hier ook een sportveld, een speeltuin, een kinderboerderij en een plek om te barbecuen, die heel geliefd is bij de echte buurtbewoners. In de zomer zijn hier optredens van lokale bands, theatergroepjes en andere straatkunstenaars. Precies in de straat aan dit bijzondere stadspark ligt Parenclub Club Culture Houze, in een statig oud pand met drie verdiepingen. Het bijzondere aan deze club is dat je er zelf ook feesten mag geven, als je daar thuis geen ruimte voor hebt. Naast de gebruikelijke clubavonden wordt er dus nog van alles georganiseerd en je zult je geen moment vervelen, want werkelijk alles is hier aanwezig voor een onvergetelijk erotisch avontuur!

Het motto is in Club Culture Houze is dat je er comfortabel en vrij kunt zijn, welke sekse, geaardheid, seksuele voorkeur, of seksuele identiteit die je ook hebt en je zult hier dus iedere avond een bont gezelschap erotische hedonisten aantreffen, of er nou een feest is of niet. Sommige avonden zijn alleen voor mannen, maar gek genoeg is er geen Ladies Night, wat je toch wel zou verwachten. Maar wat let je om het zelf te organiseren? Het team van de club zal er alles aan doen om dat waar te maken! Hier bij Culture Houze is het de bedoeling dat iedere vorm van seksualiteit wordt gecultiveerd, dus ook jouw (of jullie) fantasie zal ongetwijfeld aan bod komen. In deze club kan echt bijna alles, maar “Nein heisst Nein,” zoals in iedere zichzelf respecterende parenclub en opdringerigheid is zo ongeveer het enige wat echt niet mag, behalve natuurlijk betaalde seks, want daar is een parenclub niet voor.

De club heeft op de begane grond een oergezellige bar, waar je makkelijk contact maakt en je je geen moment zult vervelen, want het is altijd druk. Alleen dat al is genoeg om de sleur en de stress van alledag te vergeten. Natuurlijk is er ook een disco, waar muziek voor elk wat wils wordt gedraaid, van de nieuwste elektro-hits tot de golden Oldies en waar veel wordt gedanst. Op de twee bovenverdiepingen vind je een flink aantal speelruimtes met verschillende thema’s, een videoruimte, een darkroom en alle speeltjes die je maar kunt bedenken. Vooral als je van BDSM houdt, ben je goed voorzien, want er is een sling, een stoel, bondagetouw en een groot assortiment zwepen. Je hoeft dus zelf niets mee te nemen en dat scheelt een stuk in je bagage!

Ook de clubavonden bij Culture Houze zijn spannend en afwisselend, maar je moet wel op de dresscode letten. Meestal is bloot en zwart een goede gok bij een parenclub, maar bij Club Culture Houze zijn er ook avonden waar iedereen naakt moet zijn, genaamd “Naked Sex – Stay Naked!” Dat laatste is natuurlijk duidelijk genoeg. Voor BDSM moet je op de Play & Pain Party zijn, dan geldt de dresscode zwart, leer, lak of latex. Met lingerie of netkousen hoef je op zo’n feest niet aan te komen, daar is de Bi-party weer meer geschikt voor. Weer een andere variant is de Change Your Gender party, waarbij je uiteraard kleding draagt die niet bij je sekse past, travestie dus. Dus, dames, schaf een driedelig pak aan en je steelt de show! Op zaterdagen is het thema Wild Weekend en dan is de dresscode volkomen vrij, als je maar niet in je oude spijkerbroek komt, want het moet natuurlijk wel erotisch zijn. Ten slotte is er op zondag een speciale avond waarop beginners en veteranen elkaar kunnen treffen, de Shy & Pie Party. Op een oude fiets moet je het immers leren, nietwaar? Kortom, in deze Berlijnse oase van vrije seksualiteit zul je je nooit vervelen!

 

Swingerklub Club Culture Houze Ruimte

 

Wil jij zelf een verhaal schrijven en inleveren? Dat kan. Lees hier alles over hoe je gastblogger kan worden.

 

 

Swingerklub Club Culture Houze
Görlitzer Str. 71
10997 Berlin
Duitsland
+49 30 61709669

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen