Swingerklub Avarus in Berlijn (Duitsland), lees alle info hier!
Swingerklub Avarus in Berlijn
7 min. leestijd

Swingerklub Avarus in Berlijn

Avarus Swingerclub is één van de meer dan tien parenclubs in Berlijn, de bruisende en spectaculaire hoofdstad van Duitsland. De club ligt hartje stad, in de voormalige arbeidersbuurt Wedding. Dit is net noordelijk van de meest centrale wijk, de Mitte, waar het grootste deel van het uitgaansleven zich afspeelt en waar ook de leukste winkels zijn. De metro rijdt in Berlijn dag en nacht, dus je bent er zo en je kunt het net zo laat maken als je maar wilt. Het nachtleven in Berlijn draait 24 uur per dag door, en van sluitingstijden hebben ze nog nooit gehoord. Club Avarus ligt 100 meter van een metrostation, van waaruit je in een paar minuten in het centrum bent.Hier in de Mitte gebeurt meer dan je in je stoutste dromen kunt bedenken. Het wemelt er van de terrasjes, café’s, clubs, bars, restaurants, winkels, markten, bezienswaardigheden, musea, poppodia, theaters, filmhuizen, galeries en noem maar op. Maar ook in Wedding is van alles te beleven. Nu eerst een stukje informatie over deze bijzondere stad, Berlijn, die een lange en bewogen geschiedenis heeft en een wereldwijde reputatie geniet als centrum van de Duitse politiek, de Europese cultuur en de internationale wetenschap.

Meer informatie

Berlijn is een metropool en een deelstaat met bijna 4 miljoen inwoners in het noordoosten van de Bundesrepublik Deutschland, op 70 kilometer van de Poolse grens aan de rivier de Spree. Het is de grootste stad van het land en de regering is hier sinds 1990 gezeteld, met de residentie van het staatshoofd, het Duitse parlement en acht ministeries. Ook de grootste bank van Duitsland heeft hier haar hoofdkantoor. Het hoogstaande culturele leven in Berlijn is wereldberoemd, alsook de liberale levensstijl en de bijna eindeloze uitgaansmogelijkheden. Je vindt hier 170 musea, twaalf theaters, 27 radio- en televisiezenders, meer dan twintig kranten, concertzalen voor iedere soort muziek en talloze filmhuizen en bioscopen. Er zijn vier kunstacademies en ook in de wetenschappen staat Berlijn hoog op de wereldranglijst met meer dan 30 universiteiten en hogescholen en tientallen onderzoeksinstellingen, waaronder de grootste medisch- wetenschappelijke faculteit in Europa, de Charité. Het aantal clubs, cafe’s en bars loopt ver in de honderden, evenals de vaak internationaal georiënteerde restaurants en eethuisjes. Dit is echt een wereldstad!

De eerste bronvermelding van de stad Berlijn was pas in 1251 en het inwonertal was in 1400 niet meer dan achtduizend mensen. Pas in de late Middeleeuwen werd Berlijn met haar haven aan de rivier een belangrijke Hanzestad. De economie draaide dus om handel en transport en de stad groeide uit tot een bolwerk tegen andere Duitse gebieden, zoals Beieren, die de stad wilden annexeren. Duitsland bestond toen uit een heleboel aparte koninkrijkjes en hertogdommen, en Berlijn was een belangrijke stad geworden. De staat Duitsland is pas als één gebied gesticht door Otto von Bismarck in 1871, die alle kleine gebieden samenvoegde in het Duitse Rijk. Berlijn werd toen de hoofdstad van het nieuwe land. In 1918 werd Duitsland een republiek, maar Berlijn bleef de hoofdstad. In die tijd bruiste de stad al van het culturele leven met veel muziek, film en theater. Kurt weil schreef hier zijn Dreigroschen Oper, Fritz Lang maakte hier zijn beroemde films en Marlene Dietrich en Lotte Lenya werden grote sterren in Berlijn en de rest van de wereld.

Ook na de invoering van het Derde Rijk in 1933 bleef Berlijn de hoofdstad en verblijfplaats van de dictator Adolf Hitler en zou dat tot het einde van het nazi-regime blijven. De jaren van culturele bloei waren echter voorbij en na de Tweede Wereldoorlog, aan het eind van de verwoestende Slag om Berlijn werd de stad bezet door Frankrijk, de VS, de Britten en de Sovjets, die allemaal een deel van de stad innamen. In 1949 zou West-Duitsland weer een democratische republiek worden, terwijl Oost-Duitsland werd geannexeerd door de Sovjet-Unie onder de naam Deutsche Democratische Republik, ofwel de DDR. Berlijn werd van bruisende hoofdstad een nietige enclave in Oost-Duitsland, met een communistisch deel in het oosten en een liberaal-democratisch deel in het westen. De hoofdstad van de nieuwe Bundesrepublik Deutschland werd de plaats Bonn, in het zuidwesten van het land. Berlijn werd een verscheurde stad. Het oosten was straatarm en in het westen ontstond in Berlijn een underground cultuur met veel gokhallen, drugs, louche clubs, prostitutie en misdaad, waar veel toeristen op af kwamen. Uit deze tijd stamt het “Berlijnse Ontbijt,” wat bestond uit een kop sterke koffie, een sigaret en een aspirientje.

In de jaren daarna werd Berlijn overspoeld door vluchtelingen uit de DDR en in 1961 besloot de Sovjet-Unie een grens van prikkeldraad te maken, waarbij iedereen die probeerde over te steken, werd neergeschoten. Niet lang daarna bouwden ze ook de beruchte Berlijnse muur, die het onmogelijk maakte voor Oost-Duitsers om naar het westen te vluchten. Berlijn werd een verscheurde stad. Het oosten was straatarm en leefde onder een communistisch regime, terwijl in het vrije westen een underground ontstond met louche clubs, gokhallen, prostitutie, drugs en misdaad. Deze situatie zou blijven bestaan vanaf het begin van de Koude Oorlog tot 1990, toen Oost-Duitsland zich losmaakte van de Sovjet-Unie en besloot de Muur af te breken. Op 9 november 1989 werd de muur geslecht door de Oost-Berlijners en het jaar daarop was Duitsland weer één natie, met nu wel Berlijn weer als hoofdstad. Het door bombardementen verwoeste centrum werd geheel herbouwd en de stad zou blijven groeien, zowel economisch als qua inwonertal. Ook de cultuur en de wetenschap kwamen weer tot bloei en zo werd Berlijn opnieuw het kloppende hart van Duitsland.

Parenclub Avarus Bank

Over swingerklub Avarus

Parenclub Avarus ligt in het centrum van Berlijn, in het wijkje Weddingen, net noordwestelijk van de binnenstad, die de Mitte wordt genoemd. Weddingen is van oudsher een arbeiderswijk, die ontstaan is door de plattelandsvlucht in de negentiende eeuw. De wijk werd opgebouwd met goedkope woonkazernes en is nog steeds een van de armste delen van de stad. De werkloosheid in dit stuk van Berlijn is 17 procent en het aantal bewoners dat onder de armoedegrens leeft is 27 procent. Wedding werd dan ook al vanaf de achttiende eeuw gezien als een “ordinaire” achterbuurt en een plek waar je kon gokken en naar de hoeren gaan. Er woonden in iedere geval geen nette mensen en er werd plat Berlijns gesproken.

Heden ten dage is Wedding nog steeds een arbeidersbuurt, maar het is ook een hotspot geworden voor studenten en kunstenaars. De aanwezigheid van deze bohemiens heeft gezorgd dat de horeca en de detailhandel enorm zijn gegroeid. Er zijn nu tientallen cafe’s en clubs, galeries, vegetarische restaurantjes, biologische winkels, een hip, alternatief filmhuis en zelfs een naaktstrand, aan de Plötzensee. Dit is een van de grote meren van de rivier de Havel, die door de stad loopt. Ook wonen er in Wedding tegenwoordig veel verschillende nationaliteiten en het percentage buitenlandse bewoners is bijna de helft. Er wonen vooral veel Turken, Arabieren, Afrikanen en mensen uit Oost-Azië. Toch is het volkse karakter van de buurt bewaard gebleven en de mentaliteit is “een grote mond en een groot hart,” zoals de echte ouderwetse Berlijnse arbeiders nog steeds als motto hebben. In Wedding is het één grote multiculturele smeltkroes en een mix van alle rangen en standen. De wijk stond al in de jaren twintig bekend als “Rood Berlijn,” vanwege het militante linkse karakter dat er heerste en nog steeds is het overgrote deel van de stemmers in Wedding van groene en linkse signatuur.

In Wedding is al een hoop te beleven, maar in het aangrenzende stadsdeel Mitte, wat het eigenlijke centrum is, is nog veel meer te doen. De Rijksdag is hier gevestigd en de beroemdste Duitse straat, Unter den Linden, moet je ook eens bezocht hebben. Verder is de Staatsopera hier gevestigd, het Konzerthaus en het grootste alternatieve filmhuis, Höfe Kino. Winkelen in deze buurt is goddelijk, vooral als je van retro, vintage of design houdt. Er is ook een grote vlooienmarkt, geheten Am Mauerpark. De beroemdste nachtclub in Berlijn, Berghain Panorama Bar, ligt ook in deze wijk, evenals het enorme voormalige fabrieksgebouw Tresor en de Sage Club, die maar liefst zes dansvloeren heeft. Een leuke kroeg voor studenten en kunstenaars is de King Kong Club en voor exclusief uitgaan heb je de cocktail-bar Tausend, waar je overigens wel in avondkleding wordt verwacht. Voor iedere avond live-muziek moet je bij Bang Bang zijn. Wie van jazz houdt, moet eens een kijkje nemen in Quasimodo en er zijn diverse poppodia, waaronder Musik und Frieden.

Avarus Swingerclub is een van de mooiste in Duitsland, met een heel bijzondere exotische stijl en sfeer. Je maakt hier makkelijk contact aan de grote bar of in de gezellige sauna en de club heeft veel stamgasten, naast het grote aantal toeristen dat de club bezoekt. De club ligt op de vijfde verdieping, boven een fitnesscentrum en en een biljartcafé. en is 100 meter lopen naar een centraal metrostation, van waaruit je heel snel in alle delen van de stad komt, vooral in het aangrenzende de Mitte. Respect en vriendelijkheid zijn hier de belangrijkste regels, en als iemand je lastig valt, wordt er meteen actie ondernomen. Nein heisst Nein! Verder is er een vrij strenge dresscode, je kunt niet in je alledaagse straat-kleding gaan, want dan kom je niet binnen. Je wordt geacht te verschijnen in avondkleding, erotische kleding of sexy clubwear, anders wordt je niet toegelaten.

Naast de ruime bar is er in Avarus swingerclub een eetruimte, een rokerslounge, een sauna, een whirlpool, een stoombad en voornamelijk open speelruimtes, zodat je verzekerd bent van publiek. Er zijn ook een paar kamers die je wel privé kunt gebruiken, waarvan er een een gigantisch hemelbed heeft, helemaal in klassieke stijl. Feestjes te over bij deze club; er is een parenavond, een orgie-avond, wisselende thema-avonden, een gezelligheids-avond en een BDSM-nacht. Beroemd zijn de Chocolate Party’s, voor de vele gekleurde mensen die in de wijk wonen, en waar je ook in het zwart of het wit wordt verwacht.

Parenclub Avarus Kamer

Wil jij zelf een verhaal schrijven en inleveren? Dat kan. Lees hier alles over hoe je gastblogger kan worden.

Swingerklub Avarus
Seestraße 50
13347 Berlijn
Duitsland
+49 30 45308244

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen