Swingerklub Claudias Dreamlight in Nürnberg (Duitsland)
Swingerklub Claudia’s Dreamlight in Nürnberg
4 min. leestijd

Swingerklub Claudia’s Dreamlight in Nürnberg

Deze parenclub, ook wel kortweg “Dreamlight” genoemd, ligt aan de rand van het centrum van de stad Neurenberg in de Duitse deelstaat Beieren. Neurenberg is een grote stad met een half miljoen inwoners en is de kern van de gelijknamige metropoolregio, die meer dan 3 miljoen inwoners telt. De stad ligt middenin de zuidwestelijke deelstaat Beieren, ter hoogte van de Belgische ardennen. Beieren is een populaire vakantiebestemming door het zonnige klimaat, de prachtige natuur, de Middeleeuwse dorpjes, de prachtige kastelen en de bruisende steden. De levendige hoofdstad van Beieren is München, wat in het zuiden van de deelstaat ligt.

Meer informatie

Beieren is al drie millennia bewoond, eerst door de Kelten, toen door het Romeinse Rijk en daarna, in de vroege Middeleeuwen, door Germaanse stammen die het gebied overnamen. Vanaf de Middeleeuwen was de huidige deelstaat een samenraapsel van hertogdommen, koninkrijkjes en bIsdommen, die in 1871 door de Bondskanselier Bismarck werden samengevoegd tot een bestuurlijke regio. In de tijd van de barok maakte Beieren een grote economische bloei door, wat je nog steeds ziet aan de statige architectuur uit die tijd. Het stikt in Beieren letterlijk van de kastelen, paleizen en burchten uit die periode. Het huidige Beieren is een deelstaat van Duitsland en is na de oorlog in 1946 door de Britse bezetters gevormd. Er is door bombardementen weinig over van de historische stadskernen, maar op het platteland van Beieren zie je nog talloze originele Middeleeuwse dorpjes met de opvallende Duitse vakwerkhuizen.

Er is dus volop cultuur in deze regio, maar Beieren heeft ook een fantastisch landschap en is een paradijs voor fietsers, wandelaars en watersporters. In het zuiden vind je een dik besneeuwd vulkanisch gebergte met dichte bossen, sprankelende beekjes, heldere bergmeren en spectaculaire uitzichten. Dwars door Beieren heen loopt de beroemde rivier de Donau, waar ook romantische cruises varen. In het noorden is het landschap iets vlakker en wordt gekenmerkt door idyllische riviervalleien, glooiende weiden en romantisch rotslandschap.Bekend is de Burgerstrasse, een romantische route door Beieren, waarbij je zowel van het landschap kunt genieten als van het eeuwenoude culturele erfgoed.

De stad Neurenberg werd als eerste genoemd in een kroniek uit het jaar 1493 en was in de Romeinse tijd een belangrijke handelsstad. Neurenberg is pas sinds 1946, na de naoorlogse Britse bezetting, een deel van de toen nieuwe deelstaat Beieren. Het gotische stadshart is verwoest door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, maar is voor een groot deel hersteld. De Middeleeuwse stadsmuur is wel bewaard gebleven. De stad ligt aan weerszijden van de rivier de Pegnitz, wat de stad een romantisch tintje geeft.

Toch is Neurenberg een moderne Europese stad geworden en is economisch vooral van belang omdat hier de grootste beurs van Duitsland gevestigd is. Maar met dertig musea is Neurenberg ook voor de cultuur belangrijk. Onder de stad bevinden zich rotsgangen en grotten, die je echt een keer gezien moet hebben. Ook de verschillende parken in de stad, met name het Stadspark, zijn de moeite waard. Neurenberg is een paradijs voor gastronomen, met talloze culinaire restaurants. Ook kun je er leuk uitgaan, vooral in het centrum. Zeer populair, vooral onder jongeren, is de discotheek Fogon, waar veel Latijns-Amerikaanse muziek gedraaid wordt en waar je dus heerlijk kan dansen. Voor dertig-plussers is de Mata Hari Bar een echte hotspot, voor grote feesten ga je naar de discotheek Goija en voor een cocktail in stijl moet je bij Bar Celon zijn. Leuke festivals zijn Rock im Park en Klassik Open Air. Winkelgebieden zijn de omgeving van de Karolinenstrasse en het enorme autovrije complex de Breite Strasse, waar je naast alle topmerken ook allerlei leuke en aparte boetiekjes vindt.

Swingerklub Claudia's Dreamlight bar

Over Claudia’s Dreamlight

Deze club heeft als motto: “Jong en jong gebleven” en heeft een zeer gevarieerd publiek. Het maakt ook niet uit hoe je eruit ziet, zolang je je aan de dresscode houdt. Dik, dun, groot, klein, ouder, jonger, gekleurd of niet en rijk of arm, iedereen is welkom bij Parenclub Dreamlight. De club wil een oase van vrijheid zijn en een ontsnapping bieden aan de alledaagse sleur. Iedereen krijgt hier de kans om eens iets anders te doen en zich lekker te laten gaan. De club strekt zich uit over 500 vierkante meter en er is natuurlijk een bar en een goed gebruikte dansvloer met paal. De bar is bijzonder goed voorzien en je kunt er de lekkerste cocktails drinken. Er zijn overal gezellige zitjes om te kletsen of te spelen en Dreamlight heeft een bistro en een buffet.

Je hoeft in Club Dreamlight helemaal niets en je kunt ook gewoon komen voor de gezellige, spontane sfeer, of om te kijken en bekeken te worden. Wil je wel actief zijn, dan zij er een flink aantal themakamers, zoals de sauna, de Spiegelkamer, de Jungle Kamer, de romantische Rozentuin en een SM-ruimte van 80 vierkante meter, geheel voorzien van attributen en bondage-installaties, zoals een sling en zwepen. De dresscode is wel streng, in gewone straat-kleding word je niet toegelaten. In een spijkerbroek kun je het vergeten en het is de bedoeling dat je zo weinig mogelijk aan hebt. Voor dames geldt lingerie, erotische kleding, lak, leer en latex en vooral ook hoge hakken. Heren worden verwacht in sexy ondermode, een nette broek met een wit overhemd, lak, leer of latex en nog het liefst met bloot bovenlijf.

Deze club houdt van feesten, en dat doen ze goed ook! Er is een avond alleen voor paren, een Good Morning Party met ontbijt, een Gang Bang, waar meer single heren worden toegelaten, de Je ‘t Aime avond voor stellen en Bi-vrouwen, en voor de echte knallers de actieve Malle Fete XXL. Op die avond gaat iedereen uit zijn bol en het is dan ook de drukst bezochte avond. Let op: je moet van tevoren reserveren voor deze feesten, dat kan meestal via de website. Club Claudia’s Dreamlight is makkelijk te bereiken en ligt net buiten het stadscentrum, aan de noordoostelijke zijde, bij het beroemde romantische Stadtpark. Je kunt ook terecht met een camper, daar zijn alle faciliteiten voor, zodat je niet helemaal naar een duur hotel moet, maar ter plekke kunt overnachten! Wat houdt je nog tegen?

Swingerklub Claudia's Dreamlight bar

Wil jij zelf een verhaal schrijven en inleveren? Dat kan. Lees hier alles over hoe je gastblogger kan worden.

Swingerklub Claudia’s Dreamlight
Otto-Kraus-Straße 12
90411 Nürnberg
Duitsland
+49 911 9418815

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen