Swingerklub Hemmungslos in Hannover (Duitsland), lees hier meer info!
Swingerklub Hemmungslos in Hannover
5 min. leestijd

Swingerklub Hemmungslos in Hannover

De naam van deze parenclub zegt het al; hier kun je alle remmen losgooien! Gelegen in het hart van de bruisende stad Hannover in Duitsland, heeft deze club in 1999 haar deuren geopend voor een breed en bont publiek, en met veel succes. Hannover is de bedrijvige hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen en er is een heleboel te beleven, behalve natuurlijk het bezoeken van Club Hemmungslos. Er is ook een vlieghaven, dus voor een leuke stedentrip met een erotisch tintje moet je in Hannover zijn, want je bent er zó! Hannover ligt precies in het midden van de deelstaat Nedersaksen, die westwaarts grenst aan de Nederlandse provincies Groningen, Drenthe en Overijssel. In deze provincies is weinig te doen op het gebied van parenclubs, dus hongerige swingers daar kunnen naar Hannover uitwijken voor een erotisch avontuur!

Meer informatie

Nedersaksen is een deelstaat van Duitsland met een eigen bestuur, die in het midden-westen van het land ligt, ongeveer ter hoogte van Enschede in Nederland. Aan de noordkant grenst Nedersaksen aan de Noordzee. Het gebied is beroemd door de prachtige natuur, met name in het bergachtige zuiden, maar ook aan de waddenzee, waar zelfs nog zeehonden voorkomen. Er lopen drie rivieren door het gebied: De Wezer, de Eems en de Elbe. In het noorden van de deelstaat ligt de Noord-Duitse Laagvlakte, die qua landschap op Nederland lijkt en ook onder de zeespiegel ligt. In het zuiden vind je het natuurgebied de Harz, dat zich juist weer kenmerkt door bergen, dichte bossen en beken. In dit gebied vindt men dat de natuur haar gang moet kunnen gaan, dus het landschap is weinig gecultiveerd en de beschermde gebieden zijn een oorspronkelijke wildernis. Puur natuur, dus!

Nedersaksen bestaat pas sinds 1946 als deelstaat van Duitsland, daarvoor was het een provincie van het rijke Pruisen. Pas na de Tweede Wereldoorlog en de bezetting door de Britten werd het gebied zelfstandig, met een eigen Landdag en een eigen bestuur. In de Pruisische tijd woonde er veel adel in deze streek, wat je nog terugziet in de architectuur. De omgeving wordt gekenmerkt door talloze paleizen en burchten, en kent veel architectuur in de stijl van de barok. De bewoners zijn van oudsher een bedrijvig volkje, en Nedersaksen is een gastvrij gebied met veel havensteden, metropolen, en Middeleeuwse handels-dorpjes met een historisch centrum.

Het bruisende Hannover is de hoofdstad en een metropool en ligt precies middenin de deelstaat, aan de rivier de Leine. De plaats heeft meer dan een half miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste in Duitsland. Hannover is ontstaan in de Middeleeuwen en kreeg in 1241 al stadsrechten. Rond 1400 en daarna kende de stad een grote economische bloei. Vanaf 1636 koos de belangrijkste hertog de stad uit als residentie, waardoor er veel adellijke lieden in de stad kwamen wonen. Dat kun je nog zien aan de prachtige architectuur uit die tijd en de vele parken. In 1866 werd het gebied een provincie van het koninkrijk Pruisen en zou dat blijven tot na de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd Hannover een belangrijk verkeersknooppunt, zowel voor treinreizigers als automobilisten, en de stad groeide uit tot een dienstencentrum. Er zijn veel banken gevestigd, verschillende verzekeringsbedrijven en een grote reisorganisatie. Ook in de sport, evenementen en beurzen is Hannover een belangrijke internationale speler.

Uiteraard is er in Hannover ontzettend veel te doen op het gebied van cultuur, muziek, gastronomie, nachtleven en winkelen. Er zijn in de stad 750 kroegen en clubs. Parenclub Hemmungslos is precies gelegen waar de actie is, namelijk in de Mitte, het oude stadshart van Hannover. Hier vind je allerlei winkeltjes, kroegjes en clubs. Beroemd is de Rote Faden, een wandelroute door de stad, waarbij je 36 bezienswaardigheden tegenkomt. Voor klassieke muziek en theater is vooral de Staatsoper een goede plek. Wie van varitieté houdt, kan terecht bij het Georgpalast, in de volksmond ook wel GOP genoemd.

Swingerklub Hemmunglos sexswing

Swingerklub Hemmungslos

Voor grote events en popconcerten moet je in de Bismarckbahnhof zijn. De wijk Steintor is beroemd als feestlocatie. Verder worden er overal op vrijdag After Work Party’s gegeven, die vooral leuk zijn vooral bij de bar Phoenix, en het Brauhaus Ernst August. Wil je dansen, dan is er club Zaza, vlakbij het station, en de discotheek Baggi. Ook is er nog een ouderwetse Baghwan-disco, genaamd Ohsho. Voor live-muziek moet je in het Capitol of het Rockhouse zijn, maar er zijn ook kleinere muziek-bars, vooral in de binnenstad. Wie van jazz houdt, moet bij Mecki zijn en voor funk en souls bij Palo Palo. Zoek je een extravagante, trendy en kinky club, dan is de club Alcasar waar je moet zijn. De kleinste club in Hannover is de Casablanca, waar vooral wat ouder publiek komt en die veel lokale stamgasten heeft.

Winkelen is leuk in de Alstadt, ofwel het historische centrum. Hier vind je talrijke kleine winkeltjes en boetiekjes, en als je even moe bent, ga je op een van de vele terrasjes uitpuffen. Ook in het gebied van de Bahnhofstrasse zijn veel winkels en winkeltjes gevestigd. Luxe winkels liggen vooral in de Ernst-August-Galerie, vlak naast het station. Grote warenhuizen zijn Galeria Kaufhof en Kaustadt. Je kunt dus alle kanten op in Hannover en het hoeft nog niet duur te zijn ook. De prijzen in de horeca liggen veel lager dan in Nederland en er is een groot aanbod goedkope accommodatie. Je houdt dus geld genoeg over voor een avondje in Parenclub Hemmungslos!

Swingerklub Hemmungslos noemt zichzelf een “frivole” bar, maar het is er niet anders dan in een parenclub. Hemmungslos betekent zoiets als losbandig en hier gaan dus ook alle remmen los. De club bestaat sinds 2010 en is een begrip geworden in het nachtleven in Hannover, omdat hij precies in het centrum ligt. Hier gaat werkelijk een wereld voor je open als beginnende swinger. De sfeer is uitstekend; de gasten hier gaan vriendschappelijk en persoonlijk met elkaar om en je zult hier niet lastig gevallen worden. Alleengaande heren worden verwacht het gebied grondig af te tasten voordat er actie komt, en Nein heisst Nein. Als heer hoor je de wensen van de dames te volgen en er niet meteen bovenop te springen. Prostitutie is streng verboden en van mannen wordt verwacht dat ze hun verstand in hun hoofd hebben zitten, en niet in hun broek.

Als je voor het eerst komt,, krijg je een uitgebreide rondleiding door het pand, wat uit drie verdiepingen bestaat en heel modern met paars en wit is vormgegeven. Van een sluitingstijd heeft deze club nog nooit gehoord, als het gezellig is, gaan de uitbaters de hele nacht door. Er zijn een heleboel privé-kamers en speelruimtes in Club Hemmungslos, voor paren, voor groepsseks, voor BDSM, een Oosterse Kamer, een kamer met een sling, een kamer met een gynaecologen-stoel, een massagekamer, you name it en het is er bij Club Hemmungslos. Er wordt ontzettend veel georganiseerd. Uiteraard is er een typisch Duitse After Work Party op vrijdag, op zondag is het massagedag, en voor de echte doeners de Fuck me Baby Party in het weekend. Verder is er een BDSM Party, genaamd Bittersüsser Schmerz, een Darkroom Night, een Rock Night, een Lingerie-avond, de Cum for me Party en de Red Light Night. Het wordt nog een hele discussie waar jullie naartoe gaan!

Een echte dresscode is er niet bij Club Hemmungslos, maar in je alledaagse kleren kom je niet binnen. Het is wel belangrijk dat je je goed voelt in wat je aantrekt, dus je hebt aardig wat keus. Vrouwen worden verwacht in avondkleding, een sexy jurkje, lingerie of lak, latex en leer. Heren dragen op zijn minst een mooi overhemd of strak shirt met een zwarte broek, maar worden ook graag gezien in en leren of lak-broek en met ontbloot bovenlichaam. Als je het helemaal wilt maken, moet je in kostuum komen, compleet met overhemd en das!

Swingerklub Hemmunglos kamer

Wil jij zelf een verhaal schrijven en inleveren? Dat kan. Lees hier alles over hoe je gastblogger kan worden.

Swingerklub Hemungslos
Ludwigstraße 31
30161 Hannover
Duitsland

Over de schrijver
Dorien bezocht in de laatste jaren zeer veel parenclubs in Nederland, België en daarbuiten. Dorien schrijft al jaren exclusief voor Parenclub.eu e-boeken en blogs. Haar e-books worden jaarlijks duizenden malen gedownload. Haar blogs worden veel gelezen. Dorien is geweldige autoriteit voor beginnende – als ervaren swingers.
Reactie plaatsen